AUTO BILD България / M Performance програма за новото BMW M5

M Performance програма за новото BMW M5


31
окт.
2017

От световната си премиера през август новото BMW M5 (среден разход на гориво: 10,5 л/100 км; CO2 емисии: 241 г/км) привлича вниманието по целия свят. На SEMA Show в Лас Вегас BMW представя още един акцент: всеобхватната гама от ексклузивни M Performance части за BMW M5. Всички компоненти от програмата от аксесоари на M Performance

са разработени въз основа на опита на BMW M GmbH от моторните спортове и са съгласувани перфектно. Те подчертават не само спортно-луксозното излъчване на High-Performance лимузината, но и отговарят на функционалните изисквания по отношение на аеродинамиката, охлаждането и олекотената конструкция. Ексклузивните M Performance части за BMW M5 до голяма степен ще бъдат налични за допълнителен монтаж при въвеждането на пазара на автомобила през март 2018 година, други продукти ще ги последват през юли 2018 г. 

Перфектна аеродинамика

Сред множеството акценти на разработената специално за BMW M5 палитра от аксесоари е и пакетът от M Performance аеродинамични компоненти. Всички детайли са изработени в сложен процес на ръка от лек карбон. Като аеродинамични компоненти се предлагат: предна броня с нов дизайн, елементи за праговете, заден спойлер Pro от карбон, както и заден дифузор. Всички тези компоненти подчертават мощното и спортно излъчване на BMW M5 и в същото време осигуряват оптимизирани качества, както и още по-спортно поведение на пътя.

Допълващите компоненти от програмата от аксесоари M Performance Parts са съгласувани перфектно с аеродинамичния пакет и поставят допълнителни акценти при BMW M5. Предните решетки и декоративните решетки на страничните Air-Breather от видим карбон с лого М5 и карбоновите M Performance корпуси на страничните огледала допълнително подчертават карбоновата визия. M Performance фолиото на страничните прагове подчертава елементите на праговете и оптимално допълва спортното излъчване на аеродинамичния пакет.

Технологии от състезателните писти за пътя

Мощността на BMW M5 достига до пътя благодарение на най-новите технологии от моторните спортове, които в същото време гарантират и уверено поведение до граничния режим. Създаденото специално за BMW M5 ново BMW M Performance регулируемо окачване осигурява още по-добро поведение на пътя с по-спортните си настройки и повишава динамиката на управлението благодарение на по-директната връзка с каросерията. Освен това то е и визуален акцент с червените си винтови пружини. Опорите на пружините са регулируеми. Увереното поведение при завиване се гарантира от Carbon керамичната спирачна система. Спирачните накладки са базирани на наложилите се в моторните спортове състезателни накладки и предлагат преимущества като по-къс спирачен път, по-добри реакции на спирачките, както и по-висока термична устойчивост. От моторните спортове и заимстван и M Performance Drive Analyzer, новаторски инструмент за записване и анализиране на всички важни данни от шофирането. Системата предлага всеобхватни, професионални възможности за запис и анализ, което се оценяват и изобразяват върху смартфона. Drive Analyzer установява множество важни данни като например различни данни за двигателя, скоростта и върховите стойности, актуално включената предавка, използването на педалите на газта и спирачката или страничното ускорение. Веднага след записването резултатите могат да бъдат разгледани под формата на видео или графично изображение на смартфона чрез безплатното за клиентите на BMW приложение M Performance Drive Analyzer. За водачите, които желаят да запечатат пътуванията си на филм, BMW M Performance Parts предлага Trackfix закрепването за екшън-камери, които могат да бъдат монтирани в предната или задната част на автомобила на винтовите втулки за халките за теглене.

Спортно-динамично излъчване до най-дребните детайли

Частите M Performance за BMW M5 M осигуряват чисто състезателно усещане във всекидневието – дори и по отношение на визията. Това включва и състезателните ленти в типичните за М цветове: те допълнително подчертават спортния дизайн на BMW M5 и придават на автомобила много индивидуален характер. Истински магнит за погледите е и изработеният в сложен процес на ръка M Performance капак на двигателя, благодарение на който състезателните гени се виждат ярко там, където се заражда динамиката: в моторния отсек. Тази състезателна визия продължава и в компонентите за интериора на автомобила. С характерната си геометрия, екстремно подчертаните зони за хващане от Alcantara, както и карбоновият детайл M Performance воланът също осигурява чисто състезателното усещане. То се подсилва от новите карбонови лостчета за превключване, както и лайстната на селектора на трансмисията от карбон. Излъчването в интериора се допълва перфектно от M Performance стелките. От окачването до интериора: дори и най-дребните детайли демонстрират, че корените на BMW M5 и M Performance Parts са в моторните спортове – това важи дори и новият калъф за ключа на BMW M5. Той е изработен от комбинация от висококачествена Alcantara и карбон и предлага идеалното съчетание между състезателен дизайн и функционалност. Истинско изявление е и LED проекторът на логото на M Performance, който допълва гамата от предложения за BMW M5.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин