MВР ще снима от движещи се автомобили


9
мар.
2018

Скоро полицаите ще могат да снимат нарушители от движещи се автомобили, стана ясно от изказване на министъра на вътрешните работи Валентин Радев по време на парламентарния контрол. Радев разкри, че става въпрос за налагане на мярката в бъдеще, но не се ангажира с конкретен период за влизането й в сила. Идеята за камерите в движещи се МПС далеч не е от вчера – и работи много успешно в редица европейски страни, където вместо да бъде изпращам електронен фиш, униформените спират шофьора директно след нарушението и му съставят акт. Първоначално държавата закупи устройствата за контрол, но на по-късен етап Законът за движение по пътищата претърпя промени, съгласно които униформените трябваше да поставят специален знак, когато засичат скоростта на водачите. Така се наложи камерите в „патрулките“ да бъдат демонтирани. Действащият в момента закон обаче позволява отново контрола от движещи се МПС. Министър Радев уточни още, че не всички камери, предназначени за старите Opel Astra, ще могат да бъдат прехвърлени в новите Kia Cee’d.

Още по темата

Card image cap
Мат Лебланк си взе Focus RS за „евридейка“

19
юли
2016

Познатият от сериала „Приятели“ актьор играе ключова роля за трансформациите в предаването Top Gear. Междувременно звездата си е купила нова кола за всеки ден – Ford Focus RS

Card image cap
Сравнение на Plug-in хибриди: Hyundai Ioniq срещу Toyota Prius

11
юли
2017

Това са хибридни модели, които могат да се зареждат от контакта. Новият Hyundai Ioniq Plug-in предизвиква пионера Toyota Prius. Възможно ли е икономията и чистата съвест да доставят удоволствие?

Card image cap
Първи тест на новото дизелово комби

14
сеп.
2016

Mercedes E-клас T-модел предлага много място и богато оборудване. Но дали комбито с 2-литров дизел е перфектния автомобил за дълги пътувания? Първите ни впечатления!

Card image cap

В последния брой:

Архив >