Lynk & Co 03: китайски седан на базата на Volvo


21
апр.
2017

Със студията „03“ новата марка на концерна Geely Lynk & Co ни представи на автосалона в Шанхай новия си модел.  Също както и кросоувърът „01“, показан в края на 2016 г., така и „03“ е базиран на платформата на Volvo CMA (Compact Modular Architecture). Така седанът има много общи компоненти със следващото поколение на S40.

По отношение на външния си вид колата прилича на кросоувъра и изглежда интересно. В контраст с цвета на каросерията са черният покрив и черните елементи по страничните прагове.

L-образните задни светлини на „01“ присъстват и тук – леко променени за седана. По-голямата част от интериора е заимствана от „01“ – средната конзола, воланът и дизайнът на вентилационните отвори са същите. Уредите са интегрирани в дисплей, има и тъчскрийни.

Засега няма подробна информация относно техническите детайли, но се очаква Lynk & Co 03 да бъде оборудван с познатия ни от „01“ 1,5-литров турбобензинов двигател, комбиниран с електромотор. Като близък роднина на Volvo S40 китайският автомобил сигурно ще получи и 3- и4-цилиндрови турбоагрегати. Освен механична трансмисия, ще се предлага и 7-степенна автоматична с два съединителя.

Тъй като „03“ ползва същата платформа като S40, се очаква да разполага със системите за сигурност и асистенти на шведския седан на Volvo. „03“ ще се появи на китайския пазар след „01“, който стартира през последното тримесечие на 2017 г.  в САЩ и Европа „01“ се очаква през 2019 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин