LVCHI Venere: токов удар

1303
2018

Типичната картина от автосалона в Женева: малки фирми, които представят прототипи с невероятна мощност. През тази година нещата не бяха по-различни: една от кулминациите бе LVCHI Venere.

LVCHI Auto е основана през 2016 г. в Шанхай, а през юли стартира съвместно с I.D.E.A., дизайнерска фирма, на която дължим някои от моделите на Fiat през 80-те и 90-те години, проектът „Venere“ (от италиански „красота“). Резултатът е дълга пет метра електрическа лимузина от карбон с мощност над 1000 к.с. Четири електромотора осигуряват максимален въртящ момент от 1540 нютонметра, а капацитетът на батериите е 100 кВтч., даващ възможност за пробег от 652 километра. Останалите характеристики: 2,5 секунди до темпо 100, 286 км/ч максимална скорост.

Звучи фантастично, но същевременно си спомняме и неуспешните опити за полет на Faraday Future. LVCHI обаче има конкретен план:  Venere трябва да се появи серийно от 2019 г. – производството ще бъде в Торино. Освен това в процес на подготовка са високомощностната лимузина Urano, а след 2019 г. на пазара трябва да бъде пуснат и електрически градски автомобил. За 2021 г. е планирано въвеждането на платформа за SUV-ове и ванове.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин