LVCHI Venere: токов удар


13
мар.
2018

Типичната картина от автосалона в Женева: малки фирми, които представят прототипи с невероятна мощност. През тази година нещата не бяха по-различни: една от кулминациите бе LVCHI Venere.

LVCHI Auto е основана през 2016 г. в Шанхай, а през юли стартира съвместно с I.D.E.A., дизайнерска фирма, на която дължим някои от моделите на Fiat през 80-те и 90-те години, проектът „Venere“ (от италиански „красота“). Резултатът е дълга пет метра електрическа лимузина от карбон с мощност над 1000 к.с. Четири електромотора осигуряват максимален въртящ момент от 1540 нютонметра, а капацитетът на батериите е 100 кВтч., даващ възможност за пробег от 652 километра. Останалите характеристики: 2,5 секунди до темпо 100, 286 км/ч максимална скорост.

Звучи фантастично, но същевременно си спомняме и неуспешните опити за полет на Faraday Future. LVCHI обаче има конкретен план:  Venere трябва да се появи серийно от 2019 г. – производството ще бъде в Торино. Освен това в процес на подготовка са високомощностната лимузина Urano, а след 2019 г. на пазара трябва да бъде пуснат и електрически градски автомобил. За 2021 г. е планирано въвеждането на платформа за SUV-ове и ванове.

Още по темата

Card image cap
Първи фотографии на рестилизирания Captur

2
мар.
2017

Малкият кросоувър заприличва на по-големия си брат Kadjar

Card image cap
Lincoln връща Aviator

28
мар.
2018

AUTO BILD ще ви покаже звездите на New York Auto Show!

Card image cap
Концептуалният електромобил на Honda – в духа на първия Civic

12
сеп.
2017

Urban EV Concept дебютира на автомобилния салон във Франкфурт, a дизайнът му напомня на първото поколение Civic

Card image cap

В последния брой:

Архив >