AUTO BILD България / LR Discovery: в топформа с алуминиева диета

LR Discovery: в топформа с алуминиева диета

Започнете да преподреждате седалките дистанционно още докато чакате реда си на касата в магазина. Дори две перални едновременно няма да го стреснат


5
юни
2017

Discovery по традиция се свързва с приключенски дух, а актуалният модел представлява впечатляваща интерпретация на едно вече 27-годишно наследство, олицетворяващо практичност и изискан дизайн. И днес отново виждаме стъпаловидната линия на покрива, която оптимизира пространството за главата на хората, пътуващи на третия ред седалки. Възможно е дори амфитеатрално разположение на седалките, при което всеки ред е разположен по-високо от предния.

Новият Discovery въвежда за първи път т.нар. интелигентно сгъване на седалките, с което може да конфигурирате наново втория и третия ред седалки с минимални усилия чрез контролните бутони в автомобила, централния сензорен екран или дистанционно чрез приложение за смартфон. Изключително удобна е и технологията за автоматично регулиране на височината на достъпа, която може да снижи автомобила с до 40 мм при качване и слизане. До шест 12-волтови контакта и девет USB порта позволяват на пътниците на всеки ред едновременно да зареждат смартфони и таблети.
Новият Discovery е с пътен просвет от 283 мм (увеличение с 43 мм) и максимална дълбочина на газене от 900 мм (+200 мм). Цялостният пакет офроуд технологии гарантира отличната проходимост на всякакви терени дори от неопитни водачи. Системата Terrain Response 2 оптимизира редица настройки: от чувствителността на педала на газта до характеристиките при смяна на предавките. Само с едно завъртане на въртящия се селектор може автоматично да изберете оптималната настройка, ако не сте сигурни в най-добрия избор.

При тежки пътни условия функцията All-Terrain Progress Control може автономно да поддържа подходяща ниска скорост, зададена от водача. Динамиката на автомобила е подобрена чрез нова, олекотена и издръжлива монокок алуминиева архитектура, която допринася за намаляване на теглото с 480 кг в сравнение със стоманената стълбовидна конструкция. Модерното интегрално задно окачване на Land Rover гарантира отлично управление без компромиси по отношение комфорта на возията, характерен за всички поколения Discovery.

Новият Discovery се задвижва от 4- и 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели на Jaguar Land Rover, всички с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. Сред тях трябва да отбележим най-икономичния в гамата: 4-цилиндровия двулитров дизел Ingenium (Td4) със 180 к.с., както и по-мощния също 4-цилиндров дизелов Ingenium (Sd4) с два турбокомпресора с 240 к.с. и впечатляващ въртящ момент от 500 Нм. 6-цилиндровият дизел (Td6) разполага с 258 к.с. и 600 Нм, а модерният бензинов трилитров двигател V6 (Si6) е с компресор суперчарджър, предоставящ 340 к.с. и 450 Нм.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >