Lotus отдава почит на първия Esprit със специален модел

1902
2017

Помните ли плаващия Lotus Esprit, който се подвизаваше във филма за Джеймс Бонд „Шпионинът, който ме обичаше“ и впечатли зрителите? Скоро появата на модела на големия екран навърши 40 години – достатъчен повод за Lotus, за да създаде специална версия на плаващия Esprit. Като база служи Evora Sport 410, актуалният топмодел във флотилията на Lotus.

Разработката е дело на собственото подразделение за индивидуализиране на марката „Lotus Exclusive Service“, което отговаря за специалните желания на клиентите. За да бъде цитиран възможно най-добре легендарния Esprit S1 е направена задна част от карбон, която значително променя външността на Evora. Благодарение на използването на леки материали теглото на Evora Sport 410 е редуцирано. На предницата е монтирана специална броня – лакирана както и останалата част на автомобила в черно и бяло. Средната колона цитира с „Evora“ надписа на оригинала със същия шрифт.

Във вътрешното пространство на разполагащата с 410 к.с. личат червени шевове по волана и лоста на скоростите. Lotus Evora Sport 410 е най=наточеното изпълнение на с портиста със средно разположен двигател. Годишно от модела се произвеждат 150 екземпляра, а цената е около 210 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин