Loryc Electric Speedster: електромобил с визия на класик и компоненти от Opel Adam


3
ное.
2016

Шампион по възможности за индивидуализация, лайфстайл модел, а сега и донор на компоненти за електромобил със стилистиката на спортните автомобили от отдавна отминали времена – Opel Adam добави нова тема в своя почти неизчерпаем репертоар. Най-новото попълнение в портфолиото на малкия модел е разполагащата с богати традиции автомобилна марка Loryc от Майорка, която в момента изживява своето възраждане на популярния ваканционен остров 90 години след основаването си. Бащата на новия Loryc Electric Speedster е Карл-Хайнц “Charly” Бош, който реконструира модела във формата на електромобил, използвайки повече от двайсет компонента от Opel Adam. Окачването на предните колела, задният мост, кормилната уредба, спирачните дискове и ръчната спирачка на този екземпляр Loryc, дело на изключителна майсторска изработка, cа заимствани изцяло от успешния модел на марката от Рюселсхайм.

За да сведе теглото и разхода на гориво до възможно най-ниски нива, живеещият извън родината си германец просто се е насочил към отделни части, използвани в серийния малкия Opel: “Изключително леките компоненти на Adam имаха две решаващи предимства. Tе спомагат за увеличаване на автономния пробег и имат основна заслуга за това Loryc да може да се движи днес по пътищата.” Tова е така, защото за изпълнение на европейските норми за хомологация, електромобилът с мощност 20 к.с. трябва да тежи не повече от 449 килограма без акумулаторната батерия. “Най-голямото предизвикателство в проекта беше борбата с всеки отделен грам от теглото,” споделя Бош. В крайна сметка прототипът преминава без проблеми през всичките 120 технически изпитания и Бош прозвежда първия си сериен автомобил.

Бош също иска да заеме свое място на пазара в Майорка през следващите няколко години. Скоро още три нови автомобила Loryc ще излязат от неговата работилница в  Санта Понса и той ще ги предложи за продажба или като автомобили за туристически разходки из острова.

Още по темата

Card image cap
Колекционерът на странни автомобили от Изтока

21
ное.
2016

Някогашен беглец от ГДР се е посветил на колекционирането на автомобили от Източния блок. Неговата сбирка включва Lada от Съветската армия и Citroën на Хонекер

Card image cap
Bugatti Chiron: СКОРОСТНА СРЕЩА С 1500 К.С.

1
май
2016

Първа среща с най-мощния, най-скъпия, най-бързия и най-хваления автомобил на света. Имаме толкова за разказване, а Bugatti ни спира дъха... Невероятно!

Card image cap

В последния брой:

Архив >