„Lord Hans“ се превръща в G-клас за сафари


9
май
2019

Екстремният спортист Йон Олсон обича своя „Lord Hans“. Сега този XXL-G-клас бе отново напомпан: G-класата за сафари има по себе си текстил и разполага с мощност 850 к.с.!

„Lord Hans“ медувременно се превърна в култ. Кръстената така от Йон Олсон 500 G-класа е любимата играчка на екстремния спортист и има многобройни впечатляващи версии. Например хардкор-всъдеход с камуфлажна външност и лебедка, както и бял модел за плажа без стъкла и покрив. А сега „Lord Hans“ се превръща в G-клас за сафари с покрив от плат и брезент за дъжд, за да останат по време на дъждовно време в Монако Йон Олсон и съпругата му Янни Делер сухи.

За преработката са отговорни хората от DTMobility, тунинг-фирма от Тилбург (Холандия), специализирала се в облагородяването на скъпи модели. Тоест, съвсем точно подходящи за „Lord“. Под капака на G 500 4×4², серийно с 422 к.с. от 4,0-литров V8-битурбо агрегат, сега след ъпгреда на турбото се крият 850 „кончета“. Вътрешното пространство – също както и каросерията – е издържано в два цвята – бяло и черно.  За типичната сафари атмосфера се грижат апликациите от тиково дърво. Освен това променена е и позицията на седене в G 500 – тя е значително по-ниска в сравнение с преди това. Причината: ниско разположения покрив от плат.

Видео можете да видите тук:

Още по темата

Card image cap
Завод, който вече не съществува

30
мар.
2017

През тази година заводът на Opel в германския град Бохум щеше да навърши 55 години. За съжаление той вече не съществува - сградите са съборени, през една част от територията му минава магистрала, а някогашните паркинги сега са застроени с палатки и контейнери, приютили бежанци. Припомняме ви един репортаж по случай 50-годишнината на завода

Card image cap
Клубът на супербързите: Brabus Rocket T900

19
авг.
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap
10 км за 25 години

1
май
2017

Който прави по 10 000 стъпки на ден, изминава повече километри от това 25-годишно Porsche 911 Carrera RSR 3.8

Card image cap
4500 к.с. за 400 метра

24
авг.
2016

Тимо и Денис Хаберман са най-бързите братя в Германия: при състезанията с драгстери като това през този уикенд на Хокенхайм те се движиха с над 400 км/ч

Card image cap

В последния брой:

Архив >