AUTO BILD България / Lincoln Aviator: американският GLS

Lincoln Aviator: американският GLS


28
ное.
2018

На изложението в Лос Анджелис Lincoln ще представи своя ултралуксозен 7-местен SUV Аviator. Колосът използва нова платформа със задно задвижване и ще бъде предлаган с бензинов мотор и като Plug-in хибрид. При „електрифицираната“ версия, която ще носи името Aviator Grand Touring, електродвигател ще бъде комбиниран с 3-литров twin-turbo V6 – този тандем ще предоставя системна мощност от 450 к.с. В режим изцяло на ток Grand Touring ще може да изминава минимум 50 км. „Чисто бензиновият“ 3-литров двигател ще бъде комбиниран с 10-степенна автоматична трансмисия и ще разполага с 400 „коня“.

Автомобилът ще има адаптивно въздушно окачване за максимален комфорт на пасажерите. То ще използва камера, която ще засича неравностите и ще се адаптира така, че минимално да раздрусва хората в купето. Клиренсът ще може да варира в диапазон от 80 мм.

Aviator ще разполага с асистент за движение в задръстване, автоматично спиране при движение на заден ход, активен паркинг асистент и други иновативни асистиращи системи. Луксозният SUV ще може да използва смартфона за отключване, заключване и стартиране на автомобила. До четири смартфона ще могат да бъдат свързвани с колата. Ако батерията на телефона „умре“, шофьорът ще може да вкара код от външна клавиатура, за да получи достъп до колата, както и да ползва централния тъчскрийн, за да стартира двигателя.

Още по темата

Card image cap
GT86 като товарач

10
май
2016

Toyota представи GT 86 в комби формат, изработена ръчно. Така „дрифатчката“ става идеална за всекидневно шофиране. Дали има шанс за серийно производство? Никога не казвай „никога“...

Card image cap
22 финалисти ще се борят за титлата “Най-ефективен шофьор на камион” в Optifuel Challenge 2017

20
юни
2017

Камион Renault Гама Т с полуремарке за 3 месеца безвъзмездно ползване е голямата награда в българския финал

Card image cap
Промоция: винетка + предно стъкло

8
мар.
2016

...или защо номерът с готварското фолио и крема за ръце ще набира все по-голяма популярност

Card image cap

В последния брой:

Архив >