Lexus обявен за най-надеждна марка за седми път

2909
2023

Модните трендове идват и отминават, но с всяка изминала година надеждността на Lexus остава постоянна. Трайното качество на автомобилите е потвърдено отново за седми път с лидерската позиция в класацията в годишното издание What Car?.

Клеър Еванс, What Car?, редактор и лицето, което стои зад проучването, казва следното: „Ако надеждността е ваш приоритет, Lexus е най-добрият избор. Не само, че неговите модели рядко създават проблеми, но когато това се случи, представителствата на марката решават всички проблеми бързо и без разходи за собствениците. Това е брандът, който е водещ в областта на надеждността.“

Почти 22 000 автомобилисти взеха участие в проучването на водещата платформа What Car? във Великобритания през 2023 г., касаещо най-добре и най-зле представящите се автомобили по отношение на възникващи проблеми. Проучването, обхващащо 32 марки и 178 различни модела на възраст до пет години, показа, че Lexus е постигнал несравним резултат от 98,3 %, като се взема предвид не само броят на възникналите проблеми, но също и времето за отстраняването им и цената на ремонтите.

Lexus се отличи в категориите на проучването, най-вече в класа на семейните SUV автомобили, където първото поколение NX е на върха с 99,8 %; изцяло новият, актуален NX втори с 99,4 %; и UX трети с 99,3 %. Lexus RX е поставен на второ място сред големите SUV с 98,6 %. Всички те са самозареждащи се хибридни електрифицирани модели – технологията за задвижване, според проучването, е най-надеждната и най-лесната за ремонт, когато възникне проблем.

Седанът Lexus IS, който вече не се предлага, но собствениците му все още оценяват неговата издръжливост: той оглави класа на представителните автомобили с 98 % резултат.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин