Lexus направи „хардкор“ версия за писта на RC F


14
ян.
2019

Дните на големите атмосферни двигатели с вътрешно горене изглежда са преброени. Засега обаче при Lexus V8-агрегатът с обем 5 л още има бъдеще: японците пускат машината с 472 к.с. и 535 Нм при обновения RC F. За моделна година 2020 спортното купе получава освежени светлини отпред и отзад, както и „пипнати“ брони. Под ламарините новостите са олекотен всмукателен колектор, по-малък компресор на климатика (за намаляване на теглото), алуминиеви компоненти по окачването и кухи полуоски. Благодарение на новите гуми Michelin Pilot Sport 4S, система Launch Control и по-високо предавателно число на задния диференциал RC F 2020 ускорява от 0 до 60 мили (0-96 км/ч) само за 4,2 сек.

Най-съществената новост за модела обаче е новата версия Track Edition, която ще разпознаете веднага по огромното карбоново антикрило отзад и по-ниския преден спойлер. Фиксираното антикрило е по-леко от стандартния за RC F активен спойлер и същевременно увеличава притискателната сила с 26 кг и намалява аеродинамичното съпротивление.

Сред другите мерки за сваляне на теглото са гърнето и ауспуховите тръби от титан, както и 19-цоловите джанти BBS. За оптималното отрицателно ускорение се грижат карбонови спирачки Brembo. Всичко това намалява килограмите с близо 80 спрямо стандартния RC F. Именно благодарение на диетата колата ускорява от 0 до 100 км/ч с 0,2 сек по-бързо от обикновената модификация – промени по двигателя не са правени.

Още по темата

Card image cap
Bentley Bentayga Fly Fishing by Mulliner

20
юли
2016

Bentley вече предлага необходимите аксесоари за почитателите на риболова. Естествено, че Bentayga Fly Fishing by Mulliner няма да по джоба на всички рибари с цената си от 400 000 лв.

Card image cap
С гръм, трясък и много коне: първият трейлър на „Бързи и яростни 8“

12
дек.
2016

Доменик Торето минава на страната на лошите в новата част от поредицата. Очаквайте я в кината следващата пролет

Card image cap

В последния брой:

Архив >