Новини » Lexus направи автомобил за геймъри

Lexus направи автомобил за геймъри

2202
2021

Със специалната версия Gamers’ IS дъщерната на Toyota компания Lexus иска да спечели сърцата на геймърите. На борда модифицираната версия на седана IS 350 F Sport има някои функции, които ще се харесат на приятелите на виртуалните игри – сред тях интегрирано в багажника „гейминг“ РС, извит High Definition монитор на мястото до водача, подвижна поставка за мишка и клавиатура, както и отпечатан на 3D-принтер Game Controller.

Гейминг мотиви са използвани и при оформлението на екстериора – благодарение на тях IS изглежда като излязъл от някоя игра. Японският премиум седан е оборудван дори с машина за мъгла, за да прави шоу. Интериорният дизайн е подчинен на темата Neon Tokyo. Слой акрил е нанесен върху тавана, а върху него има капчици композитен материал. С помощта на LED-подсветка купето трябва да създава усещане като при досег с Токио и звездното небе през нощта.

Проектът на Lexus е един от многото примери за това как автомобилните производители се опитват да направят продуктите си атрактивни за по-младите клиенти, които си представят бъдещето без собствен автомобил, паркиран пред дома им. Ето защо и премиерата на специалната версия се състоя в рамките на Game Streaming платформата Twitch.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин