Lexus възнамерява да въведе автономно шофиране през 2020 г


29
окт.
2017

Lexus представи на автосалона в Токио – Tokyo Motor Show – LS+ Concept. Студията предлага автономни функции. Освен това премиум марката на Toyota отпразнува със специалните версии RC F и GS F десетия рожден ден на спортните модели F.

В началото на следващото десетилетие Lexus смята да въведе автономното шофиране. С LS Concept+ марката дава насока за това. От 2020 автономното шофиране в рамките на концепцията „Highway Teammate“ ще навлезе в серийно производство. Тогава асистентите ще помагат при смяна пътната лента, при поддържането ѝ и при запазване на дистанцията спрямо движещия се отпред автомобил.  Новите функции ще бъдат осигурени чрез ъпдейт на софтуера. Студията обаче показва, как би могъл да се развие дизайнът на марката (и този на флагмана LS). Огромната решетка тип Diabolo се запазва. В студията тя има вентилационен отвор, който оптимизира охлаждането и аеродинамиката ѝ. Фаровете и задните светлини са оборудвани с лазерна техника, има и камери в страничните огледала.

От пускането на първия IS F през 2007 г. моделите F Lexus осигуряват удоволствие от шофирането. За десетия рожден ден на F-моделите  Lexus представи специални версии на спортните Сoupé-та RC F и лимузината GS F. Нови амортисьори за по-добра стабилност и титанова ауспухова уредба са сред техническите екстри на моделите, има също така и карбонови елементи и детайли в матовосиво.  Във вътрешното пространство акценти поставя цветът „Heat blue“. Въвеждането на пазара на лимитираните версии е планирано за пролетта на 2018 г. – първоначално в Япония.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин