Leon тръгва на метан

Стартовата цена на екомодификацията с 1,4-литров турбодвигател е 33 470 лева


11
май
2016

Leon може да бъде поръчан фабрично във версиията на метан и бензин 1.4 TGI със 110 к.с. Проведените тестове на машината в Барселона показват изключително нисък разход на гориво, както и по-малко въглеродни емисии. Изпитанието от експерта на Seat по метана като гориво Андрю Шефърд е по дестинацията между Барселона и Мадрид. Разстоянието от 615 км е изминато с 21,53 кг метан на цена от 20 евро (в България за същото количество ще дадете под 29 лв.). Според експертите на испанската компания метанът е много добра алтернативна енергия за автомобилната промишленост, не само заради ниската си цена, но и заради намаляването на нивата на вредните емисии. С метан може да се постигне намаление до 25% на въглеродния диоксид в сравнение с традиционните горива, както и допълнително 87% намаление на азотен оксид в сравнение с дизеловите горива. Ето защо метанът се нарежда високо в листата на горивата на бъдещето.

Ековерсията на Leon се предлага на цена от 33 470 лева и само в ниво на оборудване Style, със Start-Stop система и 6-степенна механична скоростна кутия. В серийното обзавеждане влизат двузонов автоматичен климатик, автопилот, 16-цолови алуминиеви джанти и др. Скоро ще разберете и първите ни впечатления от автомобила.

Още по темата

Card image cap
6 врати и 4 задвижващи колела

20
ян.
2016

МINI Clubman получава ново поколение система на 4х4-задвижване, достъпна за два двигателя

Card image cap
Цялата информация за новото Volvo XC60

13
юли
2017

Volvo вече предлага ново XC60. При старта на продажбите на 15 юли 2017 година на разположение са 4 двигателя, а в края на лятото и вариант Polestar. Цялата информация!

Card image cap

В последния брой:

Архив >