Land Rover Discovery Sport на старо: внимавайте за скъпи ремонти!


23
сеп.
2021

Той може всичко! Land Rover Discovery Sport е изключителен талант. Този SUV с дължина само 4,60 метра e изключително просторен, oпционално предлага седем места, глези пътниците отзад си със серийно плъзгаща се и регулируема по наклон задна седалка, изглежда шикозно и е много удобен. За разлика от непопулярния си предшественик Freelander, новият модел предлага доста повече от престижно име.

Прегледен кокпит със здрави, но донякъде прости материали. Тъчскрийнът реагира с малко забавяне.

След 110 000 километра Discovery Sport все още изглежда страхотно

В Германия Discovery Sport се продава значително по-добре от Freelander. Discovery Sport е изключително успешен в световен мащаб модел с над половин милион продажби. Един от най-предпочитаните двигатели в страната на Гьоте е 2-литровият дизел със 180 к.с. Имаше и версия със 150 к.с., но като се има предвид теглото от цели два тона, малко повече мощност не е излишна. Нашият тестови автомобил от Autohus в Бокел близо до Бремен е добре оборудван в нивото HSE, а след 110 000 км прави впечатление на машина с още много живот. Например 9-степенната автоматична трансмисия ZF работи идеално, като осигурява много ниски обороти при движение по магистрала, но същевременно превключва пъргаво при изпреварване, така че Discovery Sport създава усещане на много динамичен. Заради комфортната настройка на окачването и сравнително индиректното управление, Discovery Sport притежава спокойна натури, която подхожда идеално на характера на SUV.

Дизелът със 180 к.с. трябва да задвижва над два тона. Не е много динамичен, но е напълно достатъчен.

Проверката за ръжда показва само един лек проблем

Критики заслужава претовареният с бутони волан. Някои от тях (в зависимост от „извиканото” меню) също имат различни функции. Това е също толкова разсейващо, колкото и забавените реакции на тъчскрийна на мултимедийната система. Отделно от това, единственото досадно нещо е виещ лагер, чиято смяна ще струва около 300 лева – което всъщност не е голяма драма.

Продължете на следващата страница

Още по темата