/ LAND ROVER DEFENDER – ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА СВЕТОВЕН ДАМСКИ АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА 2021

LAND ROVER DEFENDER – ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА СВЕТОВЕН ДАМСКИ АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА 2021

Съдиите оцениха отличителния дизайн на Defender, неудържимите офроуд способности, отличната динамика на пътя и практичността и свързаността от 21-ви век

Land Rover Defender е обявен за Световен дамски автомобил на годината 2021. За първи път Land Rover автомобил печели най-голямата награда в този конкурс, а това е и последното от поредицата международни отличия за най-способния Land Rover, създаван някога.

Defender остава верен на пионерския дух, който е отличителен белег на Land Rover в продължение на повече от 70 години и предефинира приключенията за 21 век. Емблематичен по име, форма и възможности, той може да бъде персонализиран с избор от четири пакета аксесоари, за да помогне на собствениците да вземат повече от своя свят.

Конкурсът за Световен дамски автомобил на годината (WWCOTY) е единственият в света автомобилен такъв с жури, съставено само от жени, с 50 автомобилни журналисти от 38 държави на пет континента, оценяващи най-добрите нови модели на пазара. Новият Defender бе обявен за най-добърSUV за 2021 по време наградите, които се състояха на Международния ден на жената.

Ник Колинс, изпълнителен директор в отдел Автомобилни програми, Jaguar Land Rover сподели: „Това е огромна чест за целия екип и награда за упорития труд, свързан със създаването на такъв автомобил. Defender вече е спечелил повече от 50 престижни международни отличия, което ни казва, че първоначалната ни визия за Defender от 21-ви век е била правилната. Новият Defender съчетава безпогрешен силует с най-съвременна технология в дизайн, като зачита своето наследство и предоставя автентични възможности на Land Rover. Резултатът е семейство от 4х4 автомобили, което отговаря на името на Defender с ефективни хибридни двигатели и нашия мощен нов Defender V8.“

Марта Гарсия, изпълнителен президент на конкурса Световен дамски автомобил на годината, сподели: „Легендата е преродена. Land Rover Defender вече не е просто SUV, с което да се прекоси Амазонка или да се отиде в пустинята. Последното му претворяване Ви кани да пътувате по пътя със същия комфорт, както луксозен седан. Поради тази причина и поради своята технология и комфорт той бе избран за най-добър автомобил на годината от конкурса Световен дамски автомобил на годината.“

Иконичната личност на оригиналния Defender е пресъздадена и в интериора, с акцент върху простотата и практичността. Defender 110 предлага пет, шест или 5 + 2 места за сядане, докато 90 може да побере шестима пътници в автомобила и е с дължина на компактен семеен хечбек.

Широчината на способностите на Defender повишава прага за здравина и комфорт на пътя. Силната алуминиева платформа D7x на Land Rover, усъвършенстваните технологии за всички терени и модерните двигатели осигуряват неудържима способност. Внимателно усъвършенстваното управление на иконичния всъдеход осигурява възнаграждаващо шофиране и първокласен комфорт на дълги разстояния на всякакви терени, а експертите от Euro NCAP дадоха на Defender максимална оценка от пет звезди за безопасност.

Изборът от усъвършенствани бензинови и дизелови двигатели Ingenium гарантира, че Defender разполага с мощност, контрол и ефективност за всяка среда, докато Plug-in хибрид (PHEV) вариантът осигурява изцяло електрически пробег от близо 50 км.* В допълнение, мощен бензинов двигател V8 с компресор суперчарджър доставя нови нива на производителност и мощност към семейството на Defender.

Съвременната технология гарантира, че Defender осигурява свързаност от 21-ви век. Неговото следващо поколение Electrical Vehicle Architecture (EVA2) работи съвместно със софтуера по въздуха (SOTA), за да гарантира, че Defender е винаги свързан и винаги актуален. Интуитивната информационно-развлекателна система Pivi Pro разполага с проста структура на менюто и позволява достъп до най-често използваните функции директно от началния екран, докато лесно персонализираните оформления изискват 50% по-малко стъпки от преди.

Семейството Defender вече включва Defender 90 и Defender 110, както и търговските варианти 90 и 110 Hard Top, докато новият Defender V8 с 525 к.с. съчетава характерните възможности на Land Rover с невероятна производителност и настройки на шасито за повишено удоволствие от шофирането.

От представянето си Defender получи над 50 престижни световни отличия, включително автомобил на годината на Top Gear 2020, SUV на годината на Motortrend 2021 и Best SUV 2020 на Autocar.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин