Новини » Land Rover стана на 75, Defender получи версия за колекционери

Land Rover стана на 75, Defender получи версия за колекционери

1409
2022

През 1948 г. Land Rover Series I е представен за първи път на автомобилното изложение в Амстердам и днес, 75 години по-късно, брандът празнува годишнината си с Defender 75th Limited Edition.

Налична като  Defender 90 и Defender 110, лимитираната версия има ексклузивна екстериорна дизайнерска тема с уникални детайли, завършена в емблематичната Grasmere Green боя с допълващи джанти и интериорни покрития.

Цветът Grasmere Green е въведен в гамата Defender за първи път – нюанс, запазен специално за този автомобил – с 20-инчови алуминиеви джанти също в Grasmere Green и капачки на главините на колелата. Подобренията са допълнени от графика 75 години и броните Ceres Silver и Privacy Glass.

Издръжливият и многофункционален интериор на Defender е завършен с елементи в предното табло с Grasmere Green Powder Coat покритие и лазерно странични завършващи елементи на инструменталното табло. Седалките са с покритие Resist Ebony и не на последно място – материалът Robustec – най-здравият, наличен в Defender.

Стюарт Фрит, Lifecycle Главеж инженер Defender, разказва: „Откакто разкрихме новия Defender, клиентите по целия свят се влюбиха в него и търсенето остава изключително силно. Това ново лимитирано издание улавя духа на последните 75 години със своя цвят и детайли и го съчетава с иновативна нова технология като хибридна електрическа мощност, конфигурируема реакция на терена, актуализации на софтуера по въздуха и ненадмината възможност за всякакви терени.”

Ексклузивното издание разполага с HSE ниво на оборудване. Иновативната технология включва 3D съраунд камера, конфигурируема реакция на терена, звукова система Meridian, Matrix LED фарове, 11,4-инчова информационно-развлекателна система Pivi Pro, Head-Up дисплей и безжично зарядно устройство.

Всички модели от 75-то лимитирано издание също така разполагат със сгъваем покрив или опция за плъзгащ се панорамен покрив, докато превъзходният комфорт се осигурява от отопляеми седалки с памет за водача и пътника, отопляем волан и тризонов климатроник. Като допълнителни опции са включени електрически теглич и всесезонни гуми.

Изборът на задвижване включва мощният и ефективен хибрид P400e plug-in (PHEV) на Defender 110, в допълнение към P400 и D300 Ingenium бензинови и дизелови опции, като и двете използват технологията Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) за оптимизиране на мощността и икономията на гориво чрез овладяване на енергия, която обикновено се губи при намаляване на скоростта и спиране.

Уникалността на Defender 75th Limited Edition гарантира неговото място като изключително колекционерски Defender, разкрит заедно с нова гама от лайфстайл продукти на Land Rover, отбелязващи този исторически момент. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин