Land Rover пуска специална версия на RR Evoque за шестата годишнина на модела

0905
2017

Заводът на Land Rover в Хейлууд, Великобритания, е произвел 600 000 бройки Evoque само за 6 години, доставяйки лукса и финеса на Range Rover до нови клиенти по цял свят. Шест години след като бе лансиран, продажбите на Evoque достигнаха рекордни нива за един месец с почти 18 000 бройки, продадени през март 2017 г.

За да отпразнува шест години успех, Land Rover обяви ново специално издание на модела. Evoque Landmark е наличен в жизнения цвят Moraine Blue – вдъхновен от тюркоазените езера на канадските Скалисти планини.

Специалното издание Evoque Landmark е налично и в цветовете Yulong White и Corris Grey. То има динамичен бодикит и сиви детайли на екстериора, включително контрастен панорамен покрив в цвят Carpathian Grey, 19-цолови алуминиеви джанти в цвят Gloss Dark Grey и предна решетка, преден капак, въздухозаборници на калниците и надпис на задната врата в цвят Graphite Atlas. Акцентите в тъмносиво продължават и в интериора под формата на централна конзола с покритие от полиран сатиниран хром, обградена от седалки с тапицерия от зърнеста кожа в цвят Ebony с контрастен шев в цвят Light Lunar и перфорирана средна част.

По един Evoque слиза от поточната линия в Хейлууд на всеки 170 секунди, като Evoque Кабриолет също се произвежда в Хейлууд от 2016 г. насам. Повечето автомобили се изнасят за някой от 130-те пазара, като има допълнително производство и в Китай и Бразилия, за да се задоволи търсенето на местните пазари. Всъщност 80% от автомобилите Evoque, конструирани във Великобритания, се изнасят, намирайки собствениците си по целия свят от Монако до Манила. Jaguar Land Rover е един от най-големите износители във Великобритания и генерира около 80% от приходите си от продажби в чужбина.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин