Land Rover на война с маларията в Африка


4
апр.
2019

Изследователи от Oxford University се съюзяват с Land Rover и учени от Африка,  за да осъществят уникално по рода си проучване в борбата с маларията. Експедицията ще бъде ръководена от д-р Джордж Бъсби. Той и неговият екип ще прекосят повече от 6 300 км през Танзания, Замбия, Намибия и Кения с помощта на Discovery и специална лаборатория, вградена вътре в автомобила.

“С помощта на Land Rover Discovery ще имаме възможност не само да достигнем локации, до които не сме можели да се придвижим досега, но и да транспортираме така ценната за нас екипировка. Ще се опитаме да разберем как технологиите ще помогнат на местните, да се избавят от паразитите на маларията и как да избегнат комарите, които я пренасят“, споделя Д-р Джордж Бъсби.

Специалното Discovery е оборудвано с мобилна генетична лаборатория, с чиято помощ ще се набави полезна информация относно паразита на маларията и поколенията комари, които го пренасят, включително устойчивост към лекарства и инсектициди. Учените ще се възползват максимално от големината на багажника на автомобила (1200 литра). В него вече са интегрирани фризер за безопасно съхранение на проби от проучването, система за адаптация на пространството в товарното отделение и иновативна батерия за експедиции.

Не е изненада, че д-р Джорд Бъсби и неговият екип са се доверили на Discovery. Още от самото си създаване през 1948 г. до наши дни брандът Land Rover е най-довереният партьор на Червения кръст и редица хуманитарни организации по света, борещи се за човешкия живот.

От Land Rover с гордост изтъкват обществения си принос и подкрепа към д-р Джорд Бъсби. Маларията е глобален проблем, който има въздействие на милиони хора по света. „Ние сме вдъхновени да дадем възможност на талантливи учени да използват технологиите ни, за да направят така чаканите промени към по-добро“, споделят в официално обръщение инженерите на Land Rover.

Още по темата

Card image cap
Ето ги фаровете на следващото А5

19
май
2016

Audi подгрява публиката преди лансирането на Coupe-версията на А4 и разпространи първите снимки на фаровете на следващото А5

Card image cap
Ако Хенри Форд беше жив…

4
юни
2016

Северната тангента на Околовръстен път в София събра над 2000 автомобила Ford, които поставиха рекорд на Гинес

Card image cap
500 „коня“, 9000 оборота и въздушно охлаждане!

11
авг.
2017

Специалистите по Porsche-та Singer се кооперират с бившия шеф на спортния отдел на Porsche Ханс Мецгер и хора от Williams за тунинг на класически боксер от 1990 г.

Card image cap
Black Series от тунера Luethen Motorsport за Mercedes-AMG GT S

31
окт.
2016

Тунерът Luethen Motorsport е разработил карбонов Bodykit за Mercedes-AMG GT S. Мощността е увеличена до над 600 к.с. Така се движи сребърната стрела!

Card image cap

В последния брой:

Архив >