Land Rover лансира най-бързия Defender в историята си


25
февр.
2021

Land Rover представи мощния Defender V8 като част от редицата подобрения на своето семейство 4×4. Новият Defender V8 с 525 к.с. и Defender V8 Carpathian Edition осигуряват уникална комбинация от мощност и проходимост, като специалните настройки на окачването, запазени само за този двигател, осигуряват нови изживявания за шофьора както на пътя, така и извън него.

Бензиновият двигател V8 не е единственото нововъведение. Има и ново ниво на оборудване XS, свежи екстериорни дизайнерски пакети, които осигуряват по-голям потенциал за персонализация и допълнителен по-голям 11,4-инчов сензорен екран за информационно-развлекателната система Pivi Pro.

Defender V8 се основава на водещата в класа проходимост на „коравия“ 4×4-модел, предоставяйки нови нива на мощност за водача, като комбинира 5,0-литров бензинов двигател V8 с компресор и 525 к.с. с експертно разработено окачване и настройка на трансмисията, за да създаде най-бързия и динамичен Defender досега.

Ексклузивното ново издание Carpathian се основава на Defender V8 и представлява върховният израз на дизайна, мощността и проходимостта на Defender, докато новата спецификация XS замества успешно First Edition и се характеризира с усъвършенствания както в интериорния, така и в екстериорния дизайн.

Потенциалът за персонализация на Defender също е разширен с въвеждането на нови екстериорни пакети. Пакетите Bright, Extended Bright и Extended Black разполагат със специални нововъведения, които да подобрят безпогрешния силует на Defender.

Подобрената свързаност също е част от актуализациите. Съвременната информационно-развлекателна система Pivi Pro на Defender вече се предлага с набор от нови функции, включително опция за по-голям 11,4-инчов сензорен екран. Падът за безжично зареждане на смартфон с вграден усилвател на сигнала вече е стандартно оборудване с пакета Comfort and Convenience за още повече удобство и по-високо качество на разговорите.

С уникална настройка на окачването и трансмисията, включително специалните пружини и амортисьори и новия активен заден диференциал, офроудър осигурява по-пъргаво управление и по-добър контрол – всичко придружено от характерен V8 звук от двигателя. Defender V8 90 ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди и достига максимална скорост от 240 км/ч при разход на гориво до 14,5 л/100 км.

Изключителната офроуд способност е отличителен белег на Defender, а V8 добавя ново ниво на привлекателност за водача, с въвеждането на нов динамичен режим в системата Terrain Response – наличен само за Defender V8. Режимът помага на шофьорите да използват по-динамичния характер и баланса при управление на модела с 525 к.с. на асфалт.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >