Lancia се завръща в Европа, ще има и нова Delta!

2811
2022

Добра новина за всички фенове на Lancia: легендарната италианска марка ще се завърне на европейския пазар през 2024 г. Lancia обяви постепенно спиране на производството през 2014 г. и е част от Stellantis от 2021 г. Сега обаче брандът отново ще тръгне нагоре!

Днес, 28 ноември 2022 г., се проведе Lancia Design Day. Събитието разкри перспективите за бъдещи модели. Сред тях ще бъде и следващата генерация Ypsilon, която ще се появи през 2024 г. и ще бъде първата Lancia, която ще носи новото лого – ориентирано към това от 1957 г.

Новото лого ще се появи за първи път в следащото поколение Lancia Ypsilon (2024).

Общо три нови модела на марката Lancia трябва да се появят в Европа между 2024 г. и 2028 г. – в това число и легендарната Deltа!

3D-скулптура като символ на новата ера на Lancia

Символ на новата ера на Lancia в момента обаче е 3D скулптура, която носи името Pu+Ra Zero. Pu означава Pure, Ra означава Radical, а Zero – изцяло електрическо задвижване с нулеви емисии. Склуптурата не е свързана с конкретен модел, а просто изразява най-важните линии на бъдещия дизайнерски език.

Тук откриваме нежните контури на Lancia Aurelia и Flaminia и спортните акценти на Stratos и Delta. Геометричните форми и кръглите задни светлини, с които Lancia е известна, също се завръщат.

Скулптурата Pu+Ra Zero демонстрира в каква посока е насочен дизайнерският път на Lancia.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин