Lamborghini SC18: първата единична бройка на Squadra Corse


19
ное.
2018

Отделът за моторен спорт на Lamborghini Squadra Corse произвежда автомобили по желание на клиента. Началото е поставено от Lamborghini SC18. Единичната бройка е създадена от Squadra Corse съвместно с Lamborghini Style Center по желание на клиент. Автомобилът има разрешение за движение по нормални пътища, но е разработен за каране по писта

Автомобилът е с фино усъвършенствана аеродинамика, разработена специално за тази кола и базирана на състезателния опит на Squadra Corse. В предния капак има вентилационни отвори в стила на Huracan GT3 Evo. Калниците, хрилете и Airscoops са вдъхновени от Huracan Super Trofeo Evo. Аеродинамичните мерки са завършени от голямо карбоново крило, което има различни настройки в зависимост от пистата. Освен това 12-те отвора в задния капак представляват решение, което вече е успешно тествано в състезания на дълги разстояния – охлаждането на V12-двигателя.

Агрегатът с работен обем 6498 куб. см е с мощност от 770 к.с. и максимален въртящ момент от 720 Нм. Трансмисията е оптимизирана  ISR (Independent Shifting Rod) 7-степенна. Благодарение на използването на ултра-леки материали теглото е редуцирано, а клиренсът на модела е само 109 милиметра. В задницата има ауспухова уредба със специален дизайн и звук, информират от Lamborghini.

Уникалността на SC18 се подчертава от карбонова каросерия в цвят Daytona-сиво с червени детайли. В кокпита има черна алкантара с червени шевове и седалки тип корито от карбон. Гумите на колата са  Pirelli P Zero Corsa.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин