Lamborghini Miura на Род Стюарт бе продадено за 1,1 милиона долара

0911
2016

За мнозина това е най-красивото Lamborghini на всички времена: Miura. Непреходният суперспортист с вълшебен силует, от който са произведени само 762 екземпляра, бе продаден на търг за зашеметяващата сума от 1,1 милиона долара. Това вероятно се дължи на факта, че предишният собственик на Miura е известна личност. Британската рок-легенда Род Стюарт, известен преди всичко с хитовете си „Do Ya think I’m Sexy“, „Maggie May“ и „Sailing“, е първият собственик на синята Miura. За съжаление автомобилът не идва директно от ръцете на Стюарт. Той е бил продаден на търг през 2015 година за 1,5 милиона долара. На 29 октомври 2016 година е проведен поредният търг за спортния автомобил. Малкият му недостатък: Miura вече не е в състоянието, в което през 1971 година я е поръчал Род Стюарт. Вторият собственик е модифицирал автомобила до по-спортната версия SV. Това обаче едва ли е притеснило актуалния купувач, защото кой друг може да се похвали, че е седял на седалката на Род Стюарт.

Наддаване за кралски „каляски“

На 12 и 13 ноември в аукционната къща Silverstone в Лондон ще се проведе търг за 12 автомобила с кралски произход. Очаква се, че кралските „каляски“, след които изработеният по мярка са кралица Елизабет Bentley Mulsanne, Rolls-Royce Phantom на сър Елтън Джон и Audi Cabrio от 1994 година на Лейди Даяна ще донесат приходи от над 1 милион евро.

Според аукционната къща това е частна колекция. Освен вече споменатите „хромирани бижута“ тя включва и частният Daimler V8 (2001) на кралицата, Rolls-Royce Silver Wraith II (1980) на Принцеса Маргарет, както и един Rolls-Royce Corniche Convertible от 1984 година на саудитското кралско семейство. Не толкова луксозен, но със сигурност много привлекателен за феновете е Fiat 500L, който предишният министър-председател Дейвид Камерън подарил на жена си Сара през 1972 година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин