Lamborghini Huracán Sterrato е суперспортен автомобил за офроуд

2807
2022

4×4-лудост с повдигнато окачване, допълнителни пластмасови елементи и V10-двигател…

През юни 2019 г. Lamborghini показа дизайнерската студия Sterrato, изразявайки намерението си, да направи един приключенски Huracán. В началото на тази година слуховете се засилиха и високият суперспортен автомобил бе засечен по време на тестове.

Huracán Sterrato разполага с голям клиренс, за да се справя с пътища с лоша настилка. Калниците разполагат с допълнителни пластмсови елементи, които придават по-здрава и по-рустикална външност на суперспортния автомобил с V10-атмосферен двигател. Допълнителните фарове в предницата, както и дъгите на покрива карат Sterrato да изпъква допълнително. Името на концепцията ще премине и в серийната версия. Лакът на този аутдоор Huracán е „смел, автентичен и неочакван“, а подът му е допълнително защитен, за да се справи автомобилът с предизвикателствата извън асфалтираните пътища. Нови са вентилационните отвори, броните и задния капак. Твърде възможно е системата за 4х4 да е нова, а също и окачването.

Единичната засега бройка е с 47 милиметра по-висока. Концепцията на Sterrato е базирана на Huracán Evo с неговия разполагащ с 640 к.с. V10 двигател. С двойно задвижване, Torque Vectoring и задни завиващи колела. Приятно сме изненадани, че по-късната серийна версия прилича доста на концепцията.

Sterrato ще бъде последван от притежаващия разрешително за движение по нормални пътища Tecnica и пригодения за пистата GT3 EVO2 и може да бъде лебедовата песен на Huracán. Lamborghini вече обяви, че наследникът ще бъде Plug-in-хибрид, базиран на двигател с вътрешно горене с повече от 6, но с по-малко от 12 цилиндъра.

Този Lambo на кокили всъщност не е единственият офроуд-модел на концерна VW от този калибър, тъй като Porsche работи по 911 Dakar или 911 Safari.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин