/ Lamborghini Huracán Performante помете миниван

Lamborghini Huracán Performante помете миниван

Водачът на това Lamborghini Huracán Performante Spyder загубил контрол над разполагащия с 640 к.с. спортен автомобил и се ударил в миниван!

В Хонг Конг водачът на Lamborghini Huracán Performante Spyder загубил контрол на автомобила си и се ударил в миниван. При катастрофата няма пострадали. Първоначално Lamborghini-то се движело с нормална скорост, когато движещият се пред него автомобил отбива вдясно, водачът дава газ и ускорява разполагащото с 640 к.с. Huracán Performante Spyder. Тъй като трафикът е сериозен, на водачът му се налага да спре малко след това.

При спиране Lambo поднася

Изглежда обаче при спирането „спортистът“ със средно разположен двигател губи баланс вследствие на контакт с неравност на пътя и поднася наляво. Водачът реагира бързо и завърта волана наобратно – за съжаление прекалено силно. За да не блъсне в завиващия пред него миниван, водачът отново навива волана наляво, но като резултат се удря в бордюра. След това Lamborghini-то напълно неконтролирано все пак се удря в движещия се до него миниван.

Окачването е повредено

Това, което на пъв поглед изглежда като глупава шофьорска грешка, всъщност е резултат от контакт с бордюра. Или по-този този Huracán се е ударил в бордюра с такава сила, че задното окачване се е счупило. На снимките си личи, че задното колело стои накриво. Затова и Huracán не е можел да бъде регулиран.

Естествено първата загуба на контрол на автомобила се дължи на грешка на водача и показва, че подобни автомобили трябва да се карат с повишено внимание, ако това не се случва на пистата. Докато последното все пак започне да се случва отново, този Huracán трябва да бъде ремонтиран и това няма да е никак евтино.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин