/ Lamborghini Gallardo SE на цената на добре оборудвано Porsche Boxster

Lamborghini Gallardo SE на цената на добре оборудвано Porsche Boxster

От Lamborghini Gallardo SE са произведени само 250 бройки – в момента за продажба е обявен номер 36/250. При това на съвсем прилична цена!

200.000 лв. не са малко пари. Малко са хората, които ще дадат такава сума за автомобил. Повечето нови спортни автомобили стартират вече над тази сума, а при производители като  Lamborghini или Ferrari това е авансовата сума, която ще трябва да платите. На пазара за употребявани автомобили обаче можете да намерите и модели с не особено високи цени: най-добрият пример е това рядко Lamborghini Gallardo SE!

Търговецът „GM Automobile“ предлага лимитирания на 250 екземпляра  Gallardo SE на цена от 200.000 евро. При представянето през 2005 г. като нов автомобилът е струват 328.000 лв. С малко повече оборудване цената бързо нараства на 360.000 лв. Междувременно добре поддържаните Lamborghini Gallardo се считат за „промоциите сред спортните автомобили“.

Историята на Gallardo

Базовият модел играе много важна роля за марката. Gallardo беше нещо като спасител за Lamborghini! Когато италианците представят спортиста със средно разположен двигател през 2003 г. на автомобилния салон в Женева, експертите от началото се съмняват, че малкият брат на Murciélago ще има успех.

320.000 лв. базова цена за Lamborghini Gallardo

Създаденото от Люк Донкерволке Gallardo изглежда като типично Lamborghini, но под капака му не работи V12, а „само“ 5-литров V10 двигател. Също така моделът разполага с конвенционални врати – тъй като вратите тип ножици са запазени за топмодела с V12-мотор. Интериорът с някои части от Audi малко разгневява хардкор-почитателите на Lamborghini. С базова цена от 320.000 лв. моделът е значително по-евтин по онова време от Diablo, Murciélago и компания.  За кратко време обаче Gallardo се превръща в най-успешния модел, произвеждан в Сан’т Агата Болонезе. Така то има своя рещаващ принос за успеха на Lamborghini!

За моделната 2006 – и едновременно с представянето на Gallardo Spyder – италианците дават на „бейби-Lambo-то“ по-голяма мощност. Вместо с 500 5,0-литровият V10-атмосферен агрегат с превъзходно дрезгав глас разполага с 520 к.с. И тъй като Lamborghini винаги са пускали впециални версии, се появява и Gallardo SE (SE означава Special Edition) в малка серия от само 250 бройки. SE се разпознава по черния покрив, черния преден капак със заден спойлер и черните капаци на страничните огледала. Освен това задните светлини на SE са тонирани, а в във вътрешното пространство има акценти в цвета на автомобила. Предлага се в шест цвята на каросерията – жълто, оранжево, зелено, бяло и два вида сиво.

Още през ноември 2005 г. 3000-то произведено Gallardo запуска фабриката, като по този начин измества Diablo като най-продаван модел. Заедно с всички фейслифти и специални модели от дългото 4,30 метра Gallardo до 2013 г. са произведени над 14.000 екземпляра – огромен успех за марката.

Произведени са само 250 Gallardo SE

Специалната версия на Gallardo се приема добре от клиентите, а всички 250 екземпляра са продадени още на изложението IAA 2005. 18 години по-късно номер 36/250 е обявен за продажба в Нюрнберг. При Gallardo SE с цвят на каросерията „Arancio Borealis“ се касае за германски автомобил в безупречно, некатастрофирало състояние. Този Lambo е регистриран непосредствено след IAA през септември 2005 и досега е изминал само 23.800 километра.

Специалният модел струва 200.000 лв.

Според търговеца сервизната книжка на автомобила е безупречно попълнена, а Gallardo има TÜV. За него от „GM Automobile“ искат 200.000 лв. Макар, че употребявани автомобили Lamborghini Gallardo могат да се намерят от 160.000 лв., но тогава пробегът е по-голям, а самите екземпляри нерядко са недобре поддържани. Това рядко срещано Gallardo SE прави впечатление на добре поддържан автомобил от снимките и заедно с джантите Callisto е в оригинално състояние.

Така, че ако не се плашите от високите разходи за поддръжка, ще се сдобиете с екстремно емоционален спортен автомобил с V10-атмосферен двигател и страхотен звук. А кой знае, може в един момент нещата да се обърнат и цените на Gallardo SE да започнат да се повишават!

Вижте предложенията за Lamborghini Gallardo на пазара за употребявани автомобили:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=41&mo=18356&price_min=-1&price_max=-1&year_min=-1&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин