/ Lamborghini Aventador се удари в Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador се удари в Lamborghini Aventador

Двоен карък: две лимитирани Lamborghini Aventador Ultimae катастрофираха едно в друго. Щетите са за няколкостотин хиляди лева!

Има лоши дни, а има и особено лоши дни. Именно такъв ден е имал служителят на фирма за паркиране, който за един ден е блъснал не едно, а цели две лимитирани Lamborghini Aventador Ultimae едно в друго!

В Instagram се появи видео, което показва направо нелепия инцидент: едно тюркоазено Lamborghini Aventador Ultimae Roadster се блъска в Lamborghini Aventador Ultimae Coupé. Какво точно се е случило?

Зад волана на Ultimae Roadster е видимо шокиран служител на фирма за паркиране (вале паркиране), който моли за помощ. Късно е обаче за всякаква помощ. Когато човекът слиза от разполагащото със 780 к.с. Lambo, той обяснява, че е искал само да паркира суперспортния автомобил, когато по невнимание натиснал едновременно педала на спирачката и педала на газта. Двоен карък: Lambo се изстреляло напред и се ударило в друг Lamborghini Aventador Ultimae, паркиран тъкмо от колега на злополучното вале. И двата автомобила били под наем. За щастие при инцидента няма пострадали и въпреки немалките щети, двата автомобила Lamborghini ще могат да бъдат ремонтирани.

Произведени са само 600 броя Aventador Ultimae

Ultimae е след многобройни специални модели действително последната версия на успешния Lamborghini Aventador и е лимитирана в цял свят на 600 екземпляра (350 Coupé и 250 Roadster). 6,5-литровият V12-атмосферен двигател разполага със 780 к.с. и притежава 10 к.с. повече от Aventador SVJ. Цената като нов на Ultimae Coupé е около 800.000 лв., докато за роудстъра клиентите е трябвало да извадят 880.000 лв. Все пак всичките 600 бяха светкавично разпродадени и междувременно се предлагат за много по-високи суми.  

Тъй като това е последният Aventador, Ultimae междувременно се предлага на цени от поне 1,4 милиона лева, а Ultimae Roadster е дори още по-скъп. Така, че ремонтите на двата ударени Aventador-а ще бъдат доста скъпи.

Не е ясно, дали застрахователната компания ще плати щетите. Този случай обаче показва рисковете на тази услуга за паркиране, разпространена в много държави.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин