Lamborghini готви Tormenta – електрифицирания наследник на Aventador

1901
2023

Aventador е на пазара от 11 години. Скоро ще дойде моментът за наследник на суперспортния V12-автомобил. Да започнем с най-важното: „италианецът“ ще запази атмосферния V12 и следващото издание на Lambo-то ще бъде първият plug-in хибрид на марката.

Сега в Мрежата се появиха патентни изображения, които разкриват как трябва да изглежда наследникът на суперспортния автомобил. Особено впечатляваща е приликата със Siàn – лимитирана специална серия модел Aventador V12 хибрид.

Като цяло, размерите почти няма да бъдат променени, клиновидната форма и вратите тип „ножица“ са запазeни. Що се отнася до дизайна, вероятно за отправна точка са изполвани модели като Siàn, а наследникът на Aventador ще има преработена предна част с Y-образни дневни светлини, изтеглени навън.

Огромен дифузьор и разположени високо ауспухови тръби

Отворите за вентилация вероятно ще бъдат комбинирани с нови аеродинамични елементи, страничната линия е както обикновено много ниско, а зад предните колела откриваме отвори за отвеждане на въздуха. Зад вратите ще има големи въздухозаборници, които трябва да осигуряват студен въздух за двигателя и радиатора. В задната част ще бъде поставен огромен дифузьор, а тръбите на изпускателната система са изместени високо нагоре.

Отзад наследникът на Aventador изглежда ще получи огромен дифузьор, а ауспуховите трябва да бъдат разположени над него.

А задвижването? Както вече споменахме, то ще бъде електрифицирано. Надлъжно монтираният V12 атмосферен двигател може да бъде запазен, но ще бъде преработен изцяло и ще работи в тандем с електрически мотор. Lamborghini не разкрива данни нито за работния обем, нито за мощността, но тя трябва да бъде по-висока, отколкото при актуалния Aventador. В най-мощната си модификация Ultimae той развива 780 к.с. и 720 Нм.

Наследникът на Aventador ще се казва Tormenta?

Италианците все още не разкриват и името на новото Lambo. Защото след Miura, Countach, Diablo, Murcielago и Aventador, новият V12 хибриден флагман също трябва да има собствено име, когато излезе на пазара през 2023 г.

Наскоро в канала Supercar Blondie беше разпространен слухът, че наследникът на Aventador може да се казва Tormenta. Както e типично за Lamborghini, името идва от испански и означава „гръмотевична буря“. Очаква се цените да стартират от около 700 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин