Lada Vesta се прави на кросоувър

Vesta ще бъде лансирана във версия с офроуд „премяна“ – и ще се появи на пазара в родината си още тази година


22
юли
2017

Lada представи два нови варианта на своя компактен модел Vesta. Към седана се добавят комби Vesta SW и комби-кросоувър (Vesta SW Cross). И двете машини следват познатия X-дизайн, създаден от британеца Стив Матин, бивш кадър на Mercedes и Volvo. Според руснаците при комби вариантите езикът на формите бил „още по-силно подчертан“. При Cross пластмасови планки на праговете и калниците създават офроуд визия. Освен това клиренсът – 20,3 см, е с 2,5 см по-голям, отколкото при Vesta SW (17,8 см).

Вероятно двигателят ще бъде атмосферният 1,6-литров – който не беше особено убедителен в нашия тест на седана. Продажбите в Русия ще стартират още тази година, а по пазарите в Западна Европа – през 2018. Цените все още не са изяснени, но при всички положения колата ще бъде по-евтина от Fiat Tipo и Skoda Rapid.

Още по темата

Card image cap
i8 става по-мощно след фейслифтa

12
февр.
2018

Три години след лансирането на i8 BMW направи фейслифт на екологичния си „спортист“. Ъпдейтът донесе на модела батерия с по-голям капацитет

Card image cap
Всичко за новото комби на Insignia

6
мар.
2017

Почти едновременно с Insignia от Opel ще пуснат на пазара и новото комби Sports Tourer. Дължината на модела е 5 метра, а AUTO BILD го разгледа отвън и отвътре!

Card image cap
44 „бегачки“ на състезанието в Стара Загора

16
сеп.
2016

Evo-тата на Маршавелов, Камбуров и Дунев се очакват от публиката с голямо нетърпение

Card image cap
Smart vision EQ fortwo: Тinder-мобилът

31
авг.
2017

В лицето на електрическия „мъник“ без нужда от шофьор Mercedes представя своята версия на Apple iCar

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: