L-образни вентилационни дюзи и иновативна климатизация в новото HR-V

0706
2021

За да отговорят на ценностите и нуждите на съвременните купувачи и да създадат желан и практичен автомобил, инженерите от Honda дават нова насока на интериора на следващото поколение на хибрида HR-V. Със структурните технологии на марката от следващо поколение и интериорен дизайн, вдъхновен от светлината и вятъра, новият модел изпъква с изключително високи нива на комфорт в интериора си и със завидно пространство в сегмента на компактните автомобили от категория B-SUV.

Най-впечатляващата особеност е уникалната система за разпръсване на въздуха. С L-образните си вентилационни отвори, разположени в горните ъгли на таблото, тя е с концептуално нов подход в областта на климатизацията. По този начин е гарантирано усещането за ободряващ полъх на почти истински бриз за всички пътници и шофьора.

„Съобразихме, че ще намалим максимално усещането за дискомфорт, ако черпим вдъхновение от природата. Много често пътниците страдат от директно насочената към тях въздушна струя на климатика. Резултатът е усещане за проветрение и повече комфорт за всички пътници“, споделя Йошитомо Ихаши, главен ръководител на проекта.

Възможно е превключване между три режима. При първия през нормалния вентилационен отвор директно се насочва въздушната струя, като системата генерира полъх, подобен на истински бриз. Близкият режим я изключва, а при избор на вентилация изцяло от новата система, тя дискретно насочва лекия бриз към страничните прозорци, като полъхът просто леко „гали“ бузите на предните пътници. Въздушният поток преминава и към покрива, като създава леко завихряне, което не духа директно към пасажерите. През лятото образувалият се като възглавница около предните и задните седалки въздушен слой блокира топлината от нагорещените отвън стъкла. На същия принцип той изолира и студа през зимата. Седалките от втория ред също се радват на добра вентилация благодарение на отворите в задната конзола. Комбинацията от тези характеристики осигурява равномерна вътрешна температура, независимо от метеорологичните условия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин