Новини » Koenigsegg иска нов рекорд за максимална скорост

Koenigsegg иска нов рекорд за максимална скорост

2907
2022

През март 2020 г. Koenigsegg представи Jesko Absolut с обещанието за нов световен рекорд за максимална скорост от 300 мили в час. Шведският автомобилен производител обеща, че никой няма да може да надхвърли тази стойност. Bugatti постигна с Chiron Super Sport 300+ 304,77 мили в час (490,484 км/ч) – но само в една посока.

Изминаха две години от изявлението на Koenigsegg, но това не означава, че пърформънс-марката се е отказала. Кристиан фон Кьонигсег е разговарял с хора от списанието Top Gear и е съобщил, че искат да дават пълна газ с Jesko Absolut. Би било жалко, ако автомобилът не покажел, какво може. На думи обаче винаги е по-лесно…  

По време на поставянето на рекорд в две посоки с хомологизирания Agera RS от 277 мили в час (около 446 км/ч) е било доста опасно, затова шведът възнамерява да използва за опита с Jesko Absolut затворена писта като тази в Ера-Лесиен. Пистата на концерна VW е известна с това, че там Chiron Super Sport 300+ и Veyron Super Sport написаха история. Дали обаче от Volkswagen ще бъдат толкова любезни, да позволят на Koenigsegg, да използват пистата им?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин