Knaus Tourer CUV: това Bulli е кемпер и всекидневен автомобил в едно

2001
2023

Искате кемпер, с който четирима души могат да пътуват удобно, но не разполагате с допълнителен лек автомобил за всекидневието си? Knaus има решение за тези на пръв поглед тотално несъвместими изисквания – и то се нарича Tourer CUV.

Благодарение на базата от Bulli, полуинтегрираният кемпер осигурява комфорт при шофиране и безопасност на нивото на съвременните леки автомобили. Асистиращите системи за водача като адаптивния круиз контрол например правят ежедневните преходи за пазаруване също толкова лесни, колкото и дългите пътешествия през лятната ваканция.

Височина само 2,28 метра при затворен повдигащ се покрив

А благодарение на новия повдигащ се покрив, височината на Knaus Tourer CUV е намалена само до 2,28 метра. Посредством дистанционно управление надстройката може да се вдигне на 70 сантиметра, за да осигури място за спане. Това става за около две минути с помощта на четири електрически задвижвани червячни механизма.

Четирислойната тъкан на повдигащия се покрив е водо- и ветроустойчива, изолираща и дишаща. Това осигурява поддържане на желаната температура в интериора – както и усещане за щедро пространство с над 1,90 метра пространство за главите.

Разтегателната баня с душ и врата с регулируема височина е първата по рода си.

Два конфигурации, винаги с пълноценна баня

Клиентите могат да изберат една от две конфигурации за жилищния отсек: 500 MQ с напречни легла отзад и 500 LT с Face-to-Face гарнитура, която може да се трансформира в легло. И при двата варианта ще разполагате с разтегателно двойно легло над местата за сядане, както и с пълноценна баня с душ и тоалетна.

Tourer CUV може да бъде поръчан и като специален модел Cuvision. Стандартно кемперът се предлага с двигател, развиващ 150 к.с., 7-степенна скоростна кутия с два съединителя, 17-цолови алуминиеви джанти, LED фарове, климатик за кабината на водача, навигационна система, пълен TV-пакет и други. Цените стартират от около 160 000 лева.

Налага се само да докоснете стъклото, за да регулирате височината на вратата.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин