Kia XCeed с обновен дизайн, подобрени технологии и мощна GT-line версия

1807
2022

Новият Kia XCeed ще се предлага с възможност за избор на 12 вида външни лакови покрития в зависимост от нивото на оборудване, сред които и три нови, ярко открояващи се цветови варианта – Lemon Splash, Celadon Spirit Green и Yuca Steel Grey.

Вътрешен дизайн

Превъзходната ергономия и висококачествени материи създават първокласна атмосфера

Със своята висока позиция на седалките и увеличен клиренс спрямо класическия хечбек вариант, Kia XCeed осигурява на водача по-динамична позиция зад волана и едновременно с това дава по-добра видимост към обстановката на пътя отпред.

„Плаващият“ сензорен екран на инфоразвлекателната система е визуално отделен от арматурното табло, в чиято долна част са разположени различни чувствителни на допир бутони, регулатори и превключватели за контрол на силата на звука и работата на отоплението и вентилацията. Изключително ергономични като оформление и функционалност, тези бутони за управление са специално оптимизирани, за да улеснят и подобрят управлението на отделните функции и да дадат възможност на водача да прави интуитивни и бързи промени в атмосферата в купето, без да откъсва своя поглед от пътя.

Новият Kia XCeed използва нови, по-изискани и информативни графични профили на 12,3’’ дигитален екран Supervision, чието оформление може  да бъде свързано с режимите на движение Drive Modes, докато блестящо черния панел на трансмисията и новото огледало за обратно виждане подобряват както формата, така и функцията на интериора.

В цялото вътрешно пространство се използват първокласни, меки на допир материали, а декоративните панели от матов хром на арматурното табло допринасят за изисканата, луксозна атмосфера в купето. Клиентите на модела имат възможност за избор на тапицерии на седалките от богата палитра висококачествен текстил, велур, синтетична и естествена кожа.

Интериорът на GT-line излъчва динамичен дух с множество промени и допълнения, насочени към пълно съответствие със спортното екстериорно излъчване. Сред тях са вдъхновеният от моторните спортове, скосен в долната част („D-cut“ волан), черната тапицерия на тавана, облицованият с перфорирана кожа скоростен лост и специалният GT-line дизайн на седалките.

Aвангардно задвижване

Бензинови и дизелови двигатели, MHEV и PHEV системи, готови да отговорят оптимално на всички изисквания

Гамата от задвижващи агрегати на новия Kia XCeed включва високооборотни бензинови турбодвигатели, съчетани в повечето случаи с mild хибридна (MHEV) технология, докато високотехнологичната plug-in хибридна система за задвижване дава на водача разширени възможности за мобилност без вредни емисии.

Обновената гама на Xceed се предлага с три бензинови двигателя със системи за принудително пълнене с турбокомпресор и директно впръскване на горивото (T-GDi). Трицилиндровият двигател 1,0-литров T-GDi развива максимална мощност 120 к.с. и максимален въртящ момент 172 Нм, а четирицилиндровият 1,5-литров T-GDi постига 160 к.с. и 253 Нм. Мощният 1,6-литров T-Gdi е аналогичен с агрегатите, използвани при моделите Ceed и ProCeed GT и се предлага при най-мощния вариант на XCeed. Със своята максимална мощност от 204 к.с. и максимален въртящ момент 265 Нм в много широк оборотен диапазон, 1,6-литров T-GDi отговаря идеално на способността на обновения модел да демонстрира своята динамика в различни ситуации на пътя. При оборудване със 7-степенна трансмисия с два съединителя, този вариант може да ускори от 0 до 100 км/ч за време от едва 7,5 сек.

Като идеално решение за хората, които пътуват редовно на дълги разстояния, новият XCeed се предлага и във вариант с икономичен дизелов двигател в състава на mild хибридна електрическа система за задвижване (MHEV). 1,6л дизелов агрегат може да бъде съчетан с 6-степенна механична предавателна кутия във варианта с мощност 136 к.с. и 280 Нм въртящ момент, както и със 7-степенна трансмисия с два съединителя във версията с аналогична мощност и 320 Нм въртящ момент.

Mild хибридната система MHEV допълва въртящия момент на двигателя с вътрешно горене чрез електрически стартер-генератор, захранван от компактна 48V литиево-йонна полимерна акумулаторна батерия, която вече се предлага при цялото моделно семейство. Внедряването в серийно производство на новата технология за mild хибридно задвижване в актуализираната гама на XCeed спомага за намаляване на емисиите на CO2 с до 10% (NEDC 2.0, комбиниран цикъл), в зависимост от версията на каросерията, избора на трансмисия, мощността на двигателя и оборудването на конкретния автомобил. Важно е да се отбележи, че използването на технологията MHEV повишава икономията на гориво без никакво негативно отражение върху динамичните характеристики (мощност и въртящ момент) на двигателя.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин