Kia XCeed с обновен дизайн, подобрени технологии и мощна GT-line версия

1807
2022

След изключително успешното представяне на европейските пазари и реализирани над 120 000 автомобила, компактният кросоувър Kia XCeed отново ще привлече потребителите с редица подобрения и модернизации за 2022г. Моделът се отличава с нов самоуверен екстериорен дизайн, усъвършенстван интериор и ново ниво на оборудване GT-line, което пренася емоциите на Ceed GT в популярния модел.

Подобренията във външността и вътрешното пространство хармонират със спортната градска природа на XCeed и правят обоновения модел още по-ярко открояващ се член на многобройното моделно семейство Ceed.

Комбинацията между спортна версия GT-line и бензинов двигател с максимална мощност 204 к.с. е новост, която предлага вълнуващо и динамично преживяване зад волана. Специалният модел пленява въображението и предизвиква емоции, привличайки клиентите, които търсят рационалните предимства на по-голям автомобил без да правят компромиси със своя стил и динамичен дух. GT-line се откроява в гамата на XCeed, надхвърля очакванията с изключително атрактивен спортен дизайн и динамични характеристики.

Новият XCeed е един от най-високотехнологичните автомобили в своя клас и заема своето място сред флагманите в гамата на Kia благодарение на своите съвременни технологии с усъвършенствани системи за безопасност, комуникационна свързаност и инфоразвлекателни системи. Насочени към подобряване на практичността в ежедневието, удоволствието от пътуването и безопасността на пътниците, тези нововъведения продължават традициите на XCeed в качеството му на технологичен лидер в кросоувър C-сегмента.

Като доставчик на решения за устойчива мобилност, Kia предлага новия XCeed с богата гама от ефективни и електрифицирани варианти на задвижване. XCeed Plug-in Hybrid (PHEV) осигурява изцяло електрически пробег от 48 км, който може да достигне 60 км при шофиране в градски условия. Наред с него клиентите на новия модел имат възможност за избор и на множество други икономични варианти за задвижване  – от бързооборотни турбодвигатели до иновативни mild хибридни системи, които гарантират, че XCeed е подготвен оптимално и може да отговори на всички изисквания на съвременния начин на живот.

Сьорд Книпинг, маркетингов и продуктов вицепрезидент на Kia Europe, отбеляза – „Нашите клиенти високо оцениха изключителната комбинация от динамично поведение на пътя, ежедневна практичност и съвременни технологии, които предлага XCeed. Новият модел стъпва на основата на тези качества, като предлага редица стилни промени във външния дизайн, оформлението на вътрешното пространство и нови технически характеристики. В същото време, утвърдените вече кросоувър предимства на модела са усъвършемствани с най-новите технологични възможности за избор на задвижване, което е ясно потвърждение на нашия дългосрочен ангажимент за предоставяне на съвременни решения за устойчива мобилност.

„В качеството си на спортна алтернатива на по-големите модели, XCeed се превърна в истински бестселър в обширната гама Kia Ceed. Той осигурява съчетание от по-високата позиция на водача и типичните за SUV моделите комфортни предимства с динамично поведение на пътя и отлична маневреност на компактните европейски хечбек модели,” добави Книпинг.

Екстериор

Динамично представяне в модерна и практична кросоувър комбинация

Със своята стилна, изразителна и модерна външност, новият Kia XCeed демонстрира впечатляваща еволюция на емблематичната стилистика на своя предшественик. Актуализираният дизайн на XCeed е създаден в европейския дизайнерски център на марката във Франкфурт, Германия, под ръководството на Грегъри Гийом – вицепрезидент дизайн на Kia Europe.

Новият Kia XCeed се отличава с нови LED фарове и обновено оформление на предната решетка, предната броня и иновативен дизайн на отвора за въздух. Чрез интелигентното вграждане на светлините за мъгла във фаровете, дизайнерите на марката са успели да интегрират от двете страни на предната част на каросерията  т.нар. „въздушни завеси”, които насочват плавен въздушен поток и изолират завихрянията около колелата, за да намалят въздушното съпротивление и съответно разхода на гориво.

Новият XCeed е оборудван със специално проектирани за модела 18” алуминиеви джанти. Целенасочените промени и допълнения в задната част включват нов дифузьор с блестящо черен защитен панел на дъното и дискретен дизайн, които придават свеж и динамичен външен вид на цялата гама XCeed.

Стремително снижаващата се линия на покрива, която завършва в силно скосения в стил фастбек заден капак, допълва динамичната, напомняща формите на спортно купе външност на XCeed. Обновеният модел се предлага с възможност за избор на 16’’ или 18’’ полирани алуминиеви джанти, съчетани с гуми с повишено сцепление и размер 205/60 R16 или 235/45 R18.

Подчертаният релеф на линиите, преминаващи хоризонтално през капака на багажника и задната броня, допринасят значително за по-широката и по-стабилна осанка на новия XCeed.

С представянето на версията GT-line Kia внася допълнителна нотка спортен чар в гамата на Xceed.  GT-line предизвиква силни положителни емоции със своята визия и динамика на пътя и издига популярния модел на съвсем ново равнище.

Новата версия GT-line се отличава с редица детайли в спортен стил, които я отличават от базовия модел. Новата предна решетка е подчертана елегантно с емблематичния за марката „тигров нос”, докато динамичното оформление на долния въздушен отвор и страничните елементи на бронята създават по-агресивно излъчване на предницата. Отворите на „въздушните завеси” в тъмен хром осигуряват оптимално насочване на въздушния поток в предната част на каросерията с цел намаляване на съпротивлението и подобряване на аеродинамичната ефективност. Впечатляващите нови LED светлини с шестоъгълна форма в задната част и спортния дифузьор в цвета на купето допълват обновения модел и открояват ярко XCeed GT-line сред всичко останало  на пътя.

Новият модел впечатлява със своите придаващи атлетичен чар 18’’ алуминиеви джанти с полирана повърхност, докато праговете в цвета на каросерията, черните релси за багажник на покрива и корпуси на външните огледала подчертават допълнително неговата активна и динамична външност.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин