Kia Telluride Concept: комфорт за задните седалки

На изложението в Детройт корейската компания представя прототип на голям SUV. В Telluride всичко е подчинено на удобството за втория ред места

1201
2016

На автосалона в Детройт (11-24 януари) Kia представя прототип на SUV. Той се казва Telluride. Концепцията демонстрира как би могъл да изглежда бъдещ голям луксозен висок модел на марката. Отличителните му черти ще бъдат срещуположно отварящите се врати и невероятният комфорт на задните места.

Kia Telluride Concept е предвестник на премиум SUV.

Kia Telluride Concept е предвестник на премиум SUV.

С три реда седалки Telluride осигурява място за до седем пасажери. За база е използвана удължената платформа на Sorento, „разпъната“ до дължина 5 м и широчина 2,01 м. Дизайнът не се доближава много до този на актуалните модели на марката. Страничните врати се отварят една срещу друга под ъгъл 90 градуса и осигуряват прекрасна видимост към четири отделни кожени „кресла“, зад които сгъваема голяма седалка осигурява място за още трима пътници. Двете отделни седалки отзад могат да се сгъват почти напълно и разполагат дори с опори за краката. В облегалките са монтирани сензори, които следят жизнените функции на тялото. Измерените стойности се прожектират на табла във вратите. При нужда LED-панел на покрива осигурява осветление в подходящ цвят за максимална приятна атмосфера в купето.

Удобство: фокусът е върху комфорта на задните седалки. Пътниците на втория ред имат дори опори за краката.

Удобство: фокусът е върху комфорта на задните седалки. Пътниците на втория ред имат дори опори за краката.

Освен това в Telluride Kia ще представи технологията Swipe Command. В централната конзола отзад е монтирана чувствителна на допир лента, с която човек може да управлява музикалната библиотека и друго мултимедийно съдържание посредством „прелистване“. Telluride е задвижван от хибридна система с 3,5-литров V6 с 274 к.с. и електромотор с допълнителни 132 „коня“ – което прави системна мощност 406 к.с. Kia потвърждава, че към момента няма планове за серийно производство на колата. Telluride обаче дава възможност да погледнем в бъдещето на марката и начина, по който ще се развиват нейният дизайн и техника – най-вече за американския пазар.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин