/ Kia Stinger Tribute Edition слага край на модела

Kia Stinger Tribute Edition слага край на модела

Големият финал на серията ще бъде лимитиран на 1.000 екземпляра

След няколкогодишни слухове Kia Stinger се приближава към края на свoя живот: версията Tribute Edition се явява последното „ура” за спортния Gran Tourer ма корейците.
Специалната версия се предлага в матово-сивия „Moonscape“ или в досегашния „Ascot Green“. Капаците на страничните огледала, 19-цоловите джанти и спирачните апарати Brembo са издържани в черно.
При отваряне на вратите Tribute Edition ни показва индивидуално номерираните си прагове и кожената тапицерия в цвят теракота-кафяво. Същият материал краси ръбовете и дръжките на вратите, както и волана. Някои зони като тапицериите на вратите и арматурното табло са покрити с имитат на карбон. Интересен детайл, запазена марка за Stinger е изтъканата върху подглавниците емблема на оса.
Естествено лебедовата песен на Stinger е базирана на GT-модела с потентния 3,3-литров V6-Twin Turbo мото. По задвижването няма промени – данните остават 366 к.с. и 510 Нм. Оборудването включва 8-степенна автоматична трансмисия и двойно задвижване.
Stinger бе представен през 2011 г. с елегантната концепция GT, но производството му стартира чак през 2017 г. Мнозина го считат за най-добрия автомобил, произведен някога от Kia, както и за достоен противник на Audi A5 Sportback или BMW Серия 4 Gran Coupé. А сега идва краят на модела – само след пет години. Е, хората искат да карат SUV-ове. А напредналата електрификация прави живота на един Gran Tourer с V6-двигател съвсем нелесен.
За целия свят ще бъдат произведени 1.000 екземпляра, като подробностите за цената и наличностите ще бъде съобщени на по-късен етап. Цената на нормалния Stinger е 118.400 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин