/ Kia EV9 пренася бъдещето на SUV моделите в днешния свят

Kia EV9 пренася бъдещето на SUV моделите в днешния свят

Kia EV9 е изцяло електрически SUV модел, чиито дизайн, конструкция и производство са насочени изцяло към модерния начин на живот в епохата на електрическа мобилност. Първият електрически SUV флагман на компанията е оборудван с три реда седалки, просторен интериор и впечатляващ екстериор. Високотехнологичният електромобил ще се предлага в шест- и седем местен вариант и съчетава дръзка стилистика, първокласна многофункционалност, универсална свързаност и характерния за Kia дизайн „Единство на противоположностите”, за да предостави на клиентите на марката готов за всяко предизвикателство електрически SUV с автономен пробег до 541 км (според WLTP).

Смелото и уверено присъствие на EV9 е вдъхновено от дизайнерската философия на Kia „Единство на противоположностите”, която намира хармония в контраста между различните качества на естествената природа, модерния живот и технологиите. Със

своята могъща, излъчваща спокойствие осанка и гама от интелигентни иновации, новият EV9 e подходящ както за шофиране в града, така и за офроуд приключения. Интелигентно оформеното вътрешно пространство дава възможност на всеки на борда да изпитва комфорт и да бъде напълно свързан с модерния свят.

„EV9 демонстрира нови стандарти и едновременно с това придава напълно ново значение на този пазарен сегмент“, посочва Джейсън Джеонг, президент на Kia Europe. „Той пренася автомобилното бъдеще в днешния ден, насърчавайки хората да възприемат с ентусиазъм електрическите автомобили и да се превърнат в част от прехода към електрическата мобилност. EV9 ще играе съществена роля в трансформацията на марката Kia и ще допринесе за промяната на начина, по който хората се придвижват.”

Нов еталон сред EV и SUV моделите

Конструиран на основата на революционната модулна платформа за електромобили  E-GMP (Electric Global Modular Platform) на Kia, новият EV9 е в авангарда на най-популярния автомобилен сегмент в Европа. Дългото междуосие и компактната, изцяло плоска архитектура на електрическото задвижване са отлична предпоставка за постигането на обширно вътрешно пространство за всички пътници, които могат да се насладят на луксозен салон и три реда седалки. В позиция за почивка седалките предлагат превъзходен комфорт, докато завъртането дава възможност на пътниците да застанат с лице към седящите на трети ред. EV9 предлага и множество други нововъведения, които правят пътуването по-комфортно и спокойно. Сред тях са дигиталните странични огледала, прибраните в каросерията дръжки на вратите, седалките за почивка и арматурното табло с троен панорамен екран (Triple-Panorama-Display).

„Kia EV9 е новаторски модел, който осигурява безпрецедентни нива на комфорт, пространство, удобство и технологии“, подчертава Сьорд Книпинг, вицепрезидент маркетинг и продуктова гама в Kia Europe. „EV9 се откроява и със своя цялостен подход към електрификацията, който позволява на автомобила да бъде нещо много повече от средство за придвижване от точка А до точка Б. Сред многобройните иновативни функции на EV9 са възможността за захранване на различни електрически устройства и уреди, за зареждане на други електрически превозни средства и дори да се ползва за електрическо захранване на консуматорите в дома. Нашето желание е да предоставим на клиентите комбинация от практичност, простор и неповторимо усещането за шофиране на модерен електромобил .”

Автономният пробег до 541 км се допълва от възможността за свръхбързо зареждане, което може да добави до 239 км пробег само за 15 минути. Новият EV9 е оборудван и с двупосочна функция за зареждане, което означава, че бъдещите собственици ще могат не само да зареждат своя електромобил с помощта на стенен заряден модул (wallbox) или обществена зарядна станция, но могат да използват съхранената в акумулаторната батерия на автомобила енергия за захранване на различни електрически уреди.

Новият EV9 е и първият автомобил на марката Kia, чиято функционалност може да бъде надграждана чрез Kia Connect, което ще даде възможност на клиентите да актуализират и персонализират своя автомобил с функциите, които пожелаят. Висококачествените алтернативи на естествената кожа и материите от рециклирани полимери също бележат значима промяна към екологично по-устойчиво обзавеждане на интериора.

Kia EV9 представлява крайъгълен камък и ключова стъпка напред по пътя на компанията към превръщането й в доставчик на решения за устойчива мобилност. В качеството си на един от първите автомобили в Европа, постигнали ниво 3 (Level 3) на автономно движение, EV9 носи в себе си ДНК-то на бъдещето и дава ново начало към напълно свързана и автономна мобилност без отделяне на вредни емисии.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин