Kia Ceed на старо: сигурен избор

Корейският вариант на Golf се нарича Kia Ceed. Решаваща разлика: от 2010 този автомобил има седемгодишна гаранция. Чудесно за клиентите на коли на старо


29
авг.
2017

„Съжаляваме, но трябва да платите ремонта си. Гаранцията ви е изтекла преди 1 година, не може да става дума и за кулантност.“ Вероятно сте чували подобни думи от вашия дилър? Все пак повечето нови автомобили имат две години гаранция. Тук обаче ще ви представим употребявана кола без подобни грижи – Kia Ceed. Дори и употребяван, той има гаранцията на нов автомобил. От 2010 г. (моделът се произвежда до 2012 г.) Кiа дава седемгодишна гаранция, преди това даваше пет – както при автомобила от нашата фотосесия. Ceed?

Тук не липсва нищо: един съвсем прилично оборудван автомобил. Единствено малко твърдата пластмаса изглежда евтина

Мнозина са на мнение, че прилича нa Audi Aз. Корейците си падат по Audi, в края на краищата от 2006 г. шеф дизайнер на марката е бившият човек на Audi Петер Шрайер. Компактният модел с пет врати се произвежда от декември 2006 г. в словашкия град Жилина. От 2007 г. на пазара се предлага комби, а в началото на 2008 г. го последва и версията с три врати Pro Ceed. Изборът е между четири двигателя: малко тромавите базови версии (1,4-литров бензинов със 109 или 1,6-литров дизелов със 115 к.с.) не са нита добри спринтьори, нито надарени пестеливци.

Удобни: дори и хора с ръст 1,90 метра ще седят без проблеми отпред.

На магистралата на бензиновия мотор му липсва шеста предавка – при малкия дизел допълнителната предавка се появи през есента на 2009. Значително по-бързи са големите агрегати: 2,0-литровият дизелов със 140 к.с. и 6-степенна механична трансмисия, както и 1,6-литровият със 126 к.с. Последният има нужда от високи обороти, но след това осигурява приятно удоволствие. Кратък поглед върху статистиката за надеждност: през есента на 2009 Ceed 1.6 CRDi измина 100 000 километра в продължителния тест на AUTO BILD. Резултатът: отличен 6. Цените на употребяваните модели ще продължат да падат. А някои от тях са с гаранция на нов автомобил.

ВИЖТЕ ОБЯВИ ЗА МОДЕЛА В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

В задницита на Kia ще поберете до 1210 литра багаж – задната седалка може да се демонтира. Иначе вместимостта е 340 литра – типична за този клас

Още по темата