Kia Cadenza дебютира в Ню Йорк

2903
2016

Kia Cadenza 2017 осъществи своята премиера в рамките на изложението в Ню Йорк. Разработена в калифорнийското дизайнерско студио на марката, което създаде и концепциите Track’ster и GT4 Stinger, както и Soul, новата Кia следва често цитирана философия на главния дизайнер Питър Шрайер. Тя поставя акцента върху „простотата на правата линия“, която се определя от един-единствен жестов контур, покриващ дължината на автомобила, създавайки елегантния му профил. Тази линеарност свързва Z-образните светлини на фаровете и задните LED светлини.

Cadenza се предлага с две различни радиаторни решетки. Базовите версии са оборудвани с тип „диамантена пеперуда“, която се характеризира със същия триизмерен мотив като няколко сродни модела от гамата на марката, но се отличава с уникален външен вид, благодарение на вдлъбнатата форма. По-високият клас версии са с решетка с дизайн тип дълбок печат, който се характеризира с вертикално разположени лицеви остриета. Второто поколение Cadenza излиза на пазара към края на 2016 г., а цената й ще бъде обявена непосредствено преди пускането й в продажба.

Стилът на екстериора е подсилен допълнително от оптимизираните размери. Докато новата Cadenza има същата обща дължина като предходния модел, тя е малко по-широка и по-ниска. Междуосието е леко увеличено, което допринася за повече пространство за краката на пътниците на задната седалка. Дизайнерите на KIA разширяват визуално вътрешното пространство на Cadenza чрез доминиращото табло, което буквално се слива с панелите на вратите, декорирани с меки на допир, висококачествени материали. Кожена облицовка от напа осигурява ватирани опори на седалките, а декоративните шевове под формата на диамант допълват луксозния интериор. Седалката на водача е разположена по-ниско за по-спортно и по-стабилно усещане, докато инженерите са разширили лекоd долната й част и са разработили иновативен механизъм, посредством който тя може да се плъзга и върти. Така шофьорът намира по-лесно своята лична зона на комфорт зад волана.

Cadenza_6Подгряващите елементи, използвани за затопляне на седалките, са препроектирани за по-равномерно разпределение на топлината, а за пръв път в модел на KIA подгряването на седалките използва система за интелигентен контрол на режима на отопление, което се намалява след определен период от време. Cadenza 2017 е изградена върху здрава основа с конструкция, състояща се от над 50 на сто стомана AHSS (с висока якост) — повече от два пъти над количеството, използвано за предходния модел. В качеството си на първата Kia, която предстои да се продава в САЩ с подмарката DRIVE WISE, Cadenza предлага авангардни функции в помощ на водача като модернизиран интелигентен темпомат с функция за спиране и потегляне, Системата за предупреждение при опасност от челен сблъсък, системата за автономно аварийно спиране и системата за предупреждение при смяна на пътната лента.

Шасито е олекотено, благодарение на използването на алуминий вместо стомана в зони като предните шенкели, а инженерите са екипирали предните и задни подрами с по-големи втулки за подобряване на пътното поведение и NVH характеристиките (намален шум и вибрации). Кормилното управление е „по-отзивчиво“ благодарение на наличието на нов 32-битов електронен управляващ блок (ECU), на мястото на 16-битов процесор в предходния модел. Коефициентът на въздушно съпротивление се подобрява от 0,29 на 0,28. 18- или 19-цолови джанти с нов дизайн се комбинират с гуми Michelin (P245 / 45R18 или P245/40R19) и по-големи спирачни дискове. Под предния капак работи модифицирана версия на 3,3-литровия V6 двигател, оптимизиран за по-добра икономия на гориво. С около 290 к.с. (точните данни за мощността и разхода ще бъдат съобщени непосредствено преди пускането на модела в продажба) моторът подава мощност към предните колела посредством първата за Kia 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин