Kia Cadenza: високият клас от Корея

1402
2020

В САЩ Kia представи фейслифта на Cadenza. В интерес на истината, автомобилът няма да бъде продаван в Европа, но разкрива какво ще се промени при Kia през следващите години. Защото след корейската версия на Optima Cadenza е вторият модел с ново оформление на радиаторната решетка тип „тигров нос“ и Widescreen-кокпит. В бъдеще и двата елемента ще бъдат използвани при предлаганите и на Стария континент модели на корейската марка.

Най-голям интерес събужда оформената по нов начин радиаторна решетка, която притежава лека извивка в центъра и вертикални ламели. Тя придава на Cadenza доста по-атрактивен вид, отколкото досега. Фаровете са стеснени, а дневните светлини са разположени отдолу и дори леко „захапват“ радиаторната решетка. Всичко това изглежда много динамично. За сметка на това задницата с преминаващата между стоповете светлинна ивица изглежда по-скоро консервативно. Ако новата радиаторна решетка и експресивният дизайн на светлините се появят и в Европа, вероятно това ще стане първо при новата Optima.

В интериора има нов 12,3-инчов Widescreen-тъчскрийн с вече познатата функция Split-Screen. Така ще могат едно до друго да бъдат показвани навигация и плейлист например. Вероятно при нас този дисплей ще се появи първо в новото Sorento.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин