KIA с рекордни продажби на електромобили

1305
2020

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото тримесечие на 2020 г. В началото на годината КИА Моторс представи своята стратегия ‘Plan S’, насочена към установяване на лидерска позиция на марката в автомобилната индустрия по отношение на услуги за мобилност и електрификация, свързаност и автономия. ‘Plan S’ очертава прогресивното ‘преминаване’ на КИА от двигатели с вътрешно горене към електрификация на продуктовата гама и персонализирани решения за мобилност. Фокусът върху EV (electric vehicles) като част от бъдещата стратегия на компанията вече постига безпрецедентни резултати в Европа. За първото тримесечие на 2020 г. продажбите на нови електромобили се увеличиха със 75% до 6 811 броя в сравнение със същия период на предходната година. Това означава, че превозните средства КИА с нулеви локални вредни емисии заемат 6% от общите продажби на марката в Европа за първото тримесечие на 2020г., спрямо 2,9% за първите 3 месеца на 2019 г. За да постигне целите си, КИА планира лансирането на 11 електромобила до 2025 г., които ще представляват различни сегменти, включително леки автомобили, SUV и MPV. Следващо поколение 100% електромобил, който ще осъществи своята премиера през 2021 г., е конструиран на специална платформа, която „приема“ електродвигателя и съвременните технологии в автомобила. Екстериорът на бъдещия електромобил е комбинация от кросоувър дизайн и подчертан динамичен стайлинг. Моделът ще предлага пробег от 500 км и под 20 мин. време за зареждане.

Eмилиo Херерa, главен оперативен директор на КИА Моторс Европа, коментира: „Повечето нови електромобили на КИА ще бъдат лансирани в Европа – най-големия пазар към момента за продажби на EV. Обнадеждени сме от успеха на e-Niro и e-Soul, които бяха отлично приети от потребителите на Стария континент.

Последните 5 г. регистрирахме ръст в продажбите на електромобили и вярваме, че следващо поколение EV ще ускори тази тенденция.”

КИА Моторс Европа ще представи голяма част от бъдещите електромобили в световен мащаб веднага след лансирането на специалния модел през 2021 г. Всъщност всяка нова моделна линия, която ще дебютира в Европа, ще бъде с електрифицирана версия (mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid или electric).

КИА планира разработката и представянето на редици нови превозни средства с възможности за зареждане, които да отговарят на нуждите на европейските потребители по отношение на цена и предпочитан автомобилен сегмент. Бъдещите EV-та ще работят при напрежение между 400V и 800V, в зависимост от предпочитанията на клиента. Предприетите ранни действия за популяризиране на електромобилите, в сравнение с много други производители, постави основните на План S. КИА планира годишни продажби на 500 000 EV-та до края на 2026 г., като 20% от европейските продажби на марката да бъдат на изцяло електрически превозни средства.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин