Kia пусна тийзъри на EV6


9
мар.
2021

Днес Kia Corporation показа снимки на EV6 – първият задвижван изцяло с акумулаторни батерии електромобил (BEV) на марката, конструиран на изцяло новата глобална електрическа модулна платформа (Electric-Global Modular Platform, or E-GMP) на Киа.  

EV6 е първият от следващо поколение BEV модели, който е разработен на база новата дизайнерска философия на Киа, която символизира променящия се фокус на компанията към електрификация. 

„EV6 е олицетворение на нашата нова бранд цел и дизайнерска философия. Моделът е създаден да вдъхновява всяко пътуване, предлагайки инстинктивно и естествено преживяване, което улеснява ежедневието на нашите клиенти и осигурява интуитивно и интегрирано управление.”, заяви Karim Habib, вицепрезидент и шеф дизайнер на Киа. „Стремежът ни е да създадем физически опит с нашия бранд и да конструираме иноваторски електрически превозни средства.”

Като част от трансформацията на бранда, името на новия задвижван изцяло с акумулаторни батерии електромобил ще бъде избрано според новата стратегия. Оригиналният подход внася яснота и последователност в електрическата гама на Киа на глобалните пазари.

Имената на всички нови Киа BEV модели ще започват с инициали ‘EV’, което ще улесни възприятията на потребители. Числото след ‘EV’ ще съответства на позицията на автомобила в продуктовата гама.

Разработен и конструиран в унисон с новия бранд слоган ‘Movement that inspires’, EV6 ще осъществи световния си дебют след броени месеци.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин