Kia представя два нови модела със зареждане от контакта


7
мар.
2017

Днес на Международния автомобилен салон в Женева Kia представя два нови Plug-in хибрида – на Niro и Optima Sportswagon. Niro Plug-in ще се дистрибутира в европейските представителства на Kia от третото тримесечие на 2017 г. и ще предложи комбинация от 1,6-литров GDI двигател (бензинов с директно впръскване) и литиево-полимерна батерия с капацитет 8,9 кВтч. Последното попълнение в гамата от хибридни кросоувъри на марката е със значително редуцирано ниво на вредни емисии в сравнение с пконвенционалния хибрид Niro – инженерите на модела целят комбинирани емисии на въглероден диоксид под 30 г/км и изцяло електрически пробег от над 55 километра с нулеви емисии.

Внедряването на хибридно plug-in задвижване има минимален ефект върху пространствените параметри на Niro – батерията с висок капацитет на автомобила е разположена под дъното на багажникa с обем 324 л и под задните седалки. Опционалният теглич – рядкост при колите от класа на хибридите – позволява на собственика на колата да тегли товари до 1300 кг.

Системата Eco Driving Assistant (Eco DAS), подпомага водача за по-икономично шофиране при всякакви пътни условия. Технологията Eco DAS включва Coasting Guide Control (CGC), система за управление на инерцията и Predictive Energy Control (PEC), система за контрол и предвиждане на енергийния разход – иновации, които дават възможност на водача да оптимизира разхода на гориво. Сензорният екран на информационно-развлекателна система на автомобила визуализира нивото на заряд на батерията, както и локациите на най-близките зарядни станции.

Optima Sportswagon Plug-in: екологичното комби

Optima Sportswagon Plug-in е другият екологичен автомобил на Kia с усъвършенствано хибридно задвижване, представен в Женева. Toй предлага 440 литра вместимост на багажника – 133 литра повече от хибридния седан Optima Plug-in. Задвижването комбинира 2-литров четирицилиндров GDI двигател с електрически мотор (мощност 50 кВт) и литиево-йонна полимерна батерия (11,26 кВтч). С комбинирана мощност от 205 к.с. и внушителния максимален въртящ момент от 375 Нм, Optima Sportswagon Plug-in гарантира електрически пробег от над 60 км при емисии на въглероден двуокис от едва 34 г/км.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин