KIA представи прототип със срещуположно отварящи се врати

0503
2019

КИА Моторс демонстрира заявката си за лидерска позиция при модерните задвижващи технологии с представянето само на електрифицирани модели на автосалона в Женева.

Днес световния си дебют отбелязва новия изцяло електрически прототип ‘Imagine by KIA’, заедно със 100% електромобил e-Soul. КИА представи и усъвършенствата гамата на Niro – бестселър на компанията в сектора на електрифицираните кросоувъри.

Емилио Ерера, главен оперативен директор на КИА МОТОРС ЕВРОПА, коментира: „Електрификацията е ключов елемент от стратегията за глобален растеж на КИА, като днес един на всеки осем продадени автомобила на марката в Европа е с електрифицирано задвижване. Докато много производители все още говорят за бъдещите си планове и намерения за електрификация, модерните задвижващи агрегати формират растящ дял от продажбите на КИА в Европа за поредна година. С e-Soul и обновената гама на Niro, представена днес, както и с големия брой бъдещи електрифицирани задвижвания, нашият ръст в продажбите на автомобили, задвижвани от алтернативни горива ще продължи.“

КИА представи в Женева и новата телематична технология UVO CONNECT, налична за e-Soul, както и за обновените Niro Hybrid и Plug-in Hybrid. Технологията за „свързан автомобил“ ще бъде лансирана в редица други модели на КИА в близко бъдеще.

Концептуалната разработка ‘Imagine by KIA’, която днес осъществи своя дебют, е проектирана в европейския център на компанията във Франкфурт.

Грегъри Гийом, вицепрезидент на КИА МОТОРС ЕВРОПА, коментира: „Екстериорният дизайн на автомобила е първото нещо, което грабва сърцето ти и го кара да бие все по-силно, а ние от КИА вярваме, че няма абсолютно никаква причина това силно привличане да не бъде предизвикано от електромобил. При разработването на ‘Imagine by KIA’ взехме под внимание пробега, техническите параметри, мрежата от зарядни станции, динамичното управление и заложихме на спираща дъха визия – тази, която ще ви накара да се обърнете, да я пожелаете. Изцяло електрическият прототип не само активира страстта, но и демонстрира нашия холистичен и емоционален подход към електрификацията.”

Визуално въплъщение на желанието си да върви напред към вълнуващия свят на електрификацията, този прототип е първият напълно електрически пътнически автомобил с четири врати на КИА. Проектиран така че да не се вписва в познатите автомобилни категории, той комбинира елементи на динамичен SUV, елегантен семеен седан и гъвкав, и просторен кросоувър. Концепцията ‘Imagine by KIA’ демонстрира бъдещия дизайнерски език на марката с интелигентни интерпретации на съществуващите мотиви и каросерия, в комбинация от стегнати форми, ясни линии и ефективна аеродинамика.

Европейският дизайнерски екип на КИА е използвал в максимална степен архитектурата на изцяло електрическата задвижваща система, за да увеличи пространството в купето с цел повече удобство и комфорт за всички пасажери. Интерпретирайки в хумористичен стил сегашната обсебеност на индустрията за интегриране на все повече екрани в таблото, концепцията е оборудвана с 21 дисплея с висока резолюция и съвършена координация, които оперират в синхрон и са разположени в горната част на арматурното табло във формата на крива.

Въпреки че първоначално не е предвиден за серийно производство, прототипът ‘Imagine by KIA’ демонстрира иновативни интериорни и екстериорни дизайнерски елементи, които могат да бъдат интегрирани в бъдещи серийни модели на марката.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин