Kia подкрепя създаването на центрове за подготовка на автомонтьори в Етиопия и Кения

3105
2016

Kia Motors Corporation проведе две церемонии, поставяйки начало на строителството на нови центрове, управлявани от местните общности, за обучение на автомонтьори в Етиопия (първа копка на 27-ми май) и Кения (първа копка на 31-ви май). Създаването на новите центрове е част от глобалната програма на компанията за корпоративна социална отговорност (КСО) – проекта „Зелена светлина“.

Проектът – глобална програма за социална мобилност, инициирана от автомобилния производител през 2012 г. – е ръководен от стремежа да се подобри достъпът до медицинска помощ, образование и работни места на общности в неравностойно положение в Африка. Програмата дава възможност на местните общности за подобряване на мобилността и социалната самостоятелност.

Очаква се строителството на новите центрове за обучение на автомонтьори да бъде завършено през първата половина на 2017 г. Центровете, разположени в район „Лидета“ на етиопската столица Адис Абеба и в предградието „Дандора“ в Найроби, столицата на Кения, ще бъдат управлявани съвместно с международно утвърдени неправителствени организации – World Vision за центъра в Етиопия и Good Neighbors за центъра в Кения.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин