Kia освежава Carens и Soul

Kia ще пусне лек фейслифт на Carens и Soul, които в бъдеще ще заложат на по-добра свързаност. За Soul ще има и спортна версия

2709
2016

Kia ще обнови кросоувъра Soul и вана Carens. И двата модела ще получат леко променен външен вид и по-добра свързаност. За Soul е предвидена и спортна версия – тя ще бъде задвижвана от 1,6-литровия турбобензинов двигател с 204 к.с. и ще спринтира от 0 до 100 км/ч за 7,8 сек. Най-мощният мотор за машината ще бъде предлаган само в комбинация с автоматична трансмисия с два съединителя. „Наточеният“ Soul ще се разпознава по радиаторната решетка с хоризонтални и вертикални ламели, 18-цоловите джанти и двете ауспухови тръби. Отвътре има спортен волан, седалки, облечени в комбинация от кожа и алкантара, и оранжеви акценти.

kia-soul-carens-facelift-2016-vorstellung-1200x800-c01a2c915d069cb9След фейслифт Soul трябва да изглежда „по-суров“

Kia иска да направи базовата модификация на Soul да изглежда „по-сурова“ – за целта при фейслифта ще бъде поставена защита на пода. Леко променена е и радиаторната решетка, а стойката за регистрационния номер вече е върху вертикална лайстна. След обновяването Soul ще може да бъде поръчван и в нови цветове.

Нов „светлинен подпис“ за Carens

За новата моделна година Kia Carens трябва да изглежда по-агресивна. За целта броните, радиаторната решетка, фаровете за мъгла, както и джантите ще бъдат преработени. Освен това задните светлини ще имат нов светлинен подпис. За интериора ще бъдат предлагани нови тапицерии и гланцирани повърхности, както и имитация на карбон и аудиосистема JBL.

Поддръжка на Apple и Android

И при двата модела Kia ще направи стъпка напред по отношение на свързаността: инфотейнмънт системата вече ще поддържа Android Auto и Apple CarPlay, смартфони и с двата типа софтуер ще могат да бъдат свързвани безпроблемно. Освен това ще има и нови електронни асистенти: за напречно движение и за следене на лентата, който ще предупреждава и за обекти в сляпата зона. Обновените версии на Soul и Carens за моделна година 2017 ще бъдат пуснати на пазара още в края на т.г. За момента няма данни за цените.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин