Keyvany Hayula: Rolls-Royce Cullinan с още по-яка външност

1204
2022

Серийният модел е много впечатляващ, но тази преработка направо ще ви смае!

Макар и да сме си мислели, че никой не може да надмине Mansory по отношение на луксозните преработки, никога не е късно да се убедим в противното. Германската тунинг-фирма Keyvany се е заела с Rolls-Royce Cullinan – уникалният резултат блести с карбонови аеродинамични компоненти, 24-цолови джанти и се нарича Hayula. Освен това разполагащият серийно с 600 к.с. V12 двигател на Black Badge е получил увеличение на мощността – 545 кВт. (740 к.с.).

Индивидуализираният от Keyvany Cullinan е облагороден чрез замяна на серийните компоненти с такива с високо качество, собствена разработка от прозрачен карбон: предна броня с интегрирани LED светлини, преден спойлер, преден капак, по-широки калници, странични прагове, допълнителни елементи за вратите, задна броня с дифузьор, задно крило за покрива, както и различни апликации за огледалата. Всички те са направени от Keyvany от ултралек и як карбон.

В унисон с външността а ла Дарт Вейдър, тунинг е получил и 6,75-литровият битурбо V12 двигател на Cullinan. С ново устройство за управление на двигателя и нова ауспухова уредба мощността на двигателя е увеличена на впечатляващите 545 кВт. или 740 к.с. Максималният въртящ е 1120 Нм.

Направената изцяло от неръждаема стомана ауспухова уредба е истинско майсторско творение по отношение на звука. Двете разположени вляво и вдясно от дифузьора карбонови крайни ауспухови тръби могат да издават както „сдържана камерна музика“ така и „мощен хеви метъл“.

Специално за получилия увеличена мощност Cullinan хората от Keyvany предлагат двата си модела джанти K5 и K7 в размер 24 цола. Притежаващите 20 характерни тънки спици джанти придават на модела спортна външност, като освен това се отличават с по-равномерно разпределение на тежестта. Предлаганите в черно или в цвета на автомобила алуминиеви джанти са „обути” с гуми с размер  295/30 R24 – както на предната, така и на задната ос.

Луксозното индивидуализиране може да продължи по желание на клиента и във вътрешното пространство. От алуминиеви педали, през арматурно табло с фини карбонови апликации и различни мокети до таван със звездички интериорът може да бъде напълно преобразен. За вътрешното пространство на Hayula са използвани само най-благородни материали като кожа, алкантара и фин карбон.

Цялостната индивидуализация заедно с лакирането се извършва при Keyvany в техния сервиз или в някой от партньорските сервизи. Програмата за облагородяване на Keyvany Hayula вече се предлага.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин