AUTO BILD България / KAI Concept: предвестник на следващата Mazda3

KAI Concept: предвестник на следващата Mazda3

С KAI Concept Mazda ни разкрива малко от следващото поколение Mazda3. Концепцията дебютира на изложението в Токио


25
окт.
2017

Следващото поколение на Mazda3 вероятно ще се появи през 2019. Прототипът KAI, изложен на автосалона в Токио, ни разкрива малко от новата генерация на компактния модел. Машината е оформена в типичния стил Kodo. Предницата е агресивна, с голяма радиаторна решетка и тесни фарове – като това впечатление бива засилено благодарение на карбоновите акценти и хромираните лайстни в отворите на фаровете.

Страничната линия се доближава максимално до актуалната Mazda3 – дизайнерите обаче са се отказали от излишните ръбове и чупки. KAI Concept има голям панорамен покрив, разделен на две части, както и огромно предно стъкло. Вероятно големите джанти и мъничките огледала няма да „оцелеят” до серийното производство – също както и „загатнатите” дръжки на вратите. В задницата „доминира” голям дифузьор, в който са скрити две кръгли ауспухови тръби. Над задното стъкло има плосък спойлер, който стига много надолу. С широката следа и четирите овални задни светлини студията изглежда като звяр, готов за атака. Интериорът е оформен хомогенно и е разделен от централен тунел. Водачът е позициониран пред „дълбок” волан и класически аналогови кръгли уреди на арматурното табло. Пътникът до шофьора гледа към монитора, който се простира почти в половината кокпит. Mazda нарича този тип архитектура Skyactiv-Vehicle.

Иновативно задвижване

Концепцията е не само дизайнерска студия, но и е интересна от техническа гледна точка, тъй като е оборудвана с технологиите Skyactiv-X – или по-точно: бензинов двигател, който работи (и) без участието на традиционните запалителни свещи. Те също присъстват, но в режим на частично натоварване гориво-въздушната смес се възпламенява като при дизел. Когато водачът настъпи газта, се включват искрите на конвенционалните свещи.

Още по темата

Card image cap
Fabia остава без дизел?

8
февр.
2018

Skoda подлага Fabia на фейслифт. Малкият модел получава нова предница и повече асистиращи системи

Card image cap
Mercedes обновява S-клас Cabrio

28
авг.
2017

След представянето на освежения S-клас германците са подготвили фейслифт и на Mercedes S-клас Cabrio, чиято премиера ще бъде на изложението във Франкфурт

Card image cap

В последния брой:

Архив >