Kadett E GSi на 77 900 км за продан


31
дек.
2019

Който търси Opel за неподправено удоволствие от шофирането от началото на 90-те години, ще има нужда от търпение. Повечето екземпляри са „изядени“ от ръждата, други са „разкрасени“ от неталантливи тунинг майстори. Не такъв е случаят с напълно оригиналния Opel Kadett E GSi, предлаган в германския град Карлсхьофен до Бремен. Но какво е специалното? Червената „светкавица“ (набор 1990) е на пробег едва 77 900 км.

Доброто състояние на автомобила веднага прави впечатление. Снимките към обявата представят кола, която изглежда почти като напълно нова. На светлина боята блести, а пластмасовите части не изглеждат избледнели. Не се виждат никакви щети като драскотини или вдлъбнатини например. Всичко това отговаря на описанието от дилъра, според което Opel-ът бил в „абсолютно оригинален вид“ и не бил нито подлаган на каросерийни ремонти, нито пребоядисван. Впечатлението за машина в състояние мечта продължава и в интериора. Естествено, тук наскоро е направено почистване. Явно таблото не е било изложено постоянно на вредното влияние на слънчевите лъчи. Страничните опори на седалките не са износени. Воланът също е идеален – без следи от захват и без замърсявания.

Интериорът изглежда в перфектен вид, страничните опори на седалките са запазени идеално

За съжаление, под предния капак не работи легендарният мотор 16V, а 2-литров агрегат с 8 клапана и „само“ 116 к.с. Дори и той обаче се справя идеално с тежащия около 1 тон Kadett GSi. Динамичните таланти на модела от Рюселсхайм са впечатляващи, неслучайно моделът често е използван в моторспорта. По данни на дилъра колата е със сменен наскоро ангренажен ремък, а през 2001 г. е оборудвана с катализатор, за да отговори на стандарта Евро 2. С шибедах, 5-степенна трансмисия и дигитален кокпит Opel Kadett E GSi може да играе ролята както на колекционерски екземпляр, съхраняван в гараж, така и на кола за всеки ден. Стига да имате 11 999 евро (ок. 24 000 лв.).

Дори със „само“ 116 к.с. компактният Opel се придвижва невероятно пъргаво

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >