Kупе-кросоувърът Rafale ще бъде новият флагман на Renault

1605
2023

Renault разкрива името на своя бъдещ флагман – купе-кросоувърът ще се казва Rafale. Rafale допълва гамата на марката, задвижвана от хибридни двигатели E-Tech и изградена върху платформата CMF-CD. Следвайки 5-местния SUV Austral, новият RAFALE е следващият акцент на Renault и ще засили офанзивата на марката в D сегмент.

Името е вдъхновено от прочутото минало на Renault във въздуха. Необходимо е завръщане назад във времето до началото на 20-и век, за да се проследи връзката между Renault и авиацията. По това време Renault е пионер в производството на двигатели с вътрешно горене за автомобили, както и за влакове и самолети. През 1933 г. Renault поема Caudron, и създава Caudron-Renault. Всички самолети на марката са кръстени на известен вятър. Съответно, C460, едноместен състезателен самолет, проектиран да разбива рекорди, е преименуван на RAFALE през 1934 г.

Renault се свързва отново с историята си и използва характеристиките на легендарния Caudron Rafales в нов автомобил от висок клас. Семантиката насочва към вятъра и улавя нещо в камуфлажен силует на модела, което незабавно предизвиква усещане за производителност, дързост, вълнение и отличителен характер.

Световната премиера на новото Renault Rafale ще се състои на 54-ото Парижко авиошоу в Льо Бурже на 18 юни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин